jeżeli masz orginalne radio to będziesz musiał wpisać kod, a stacje będą zapamiętane, za nim przekręcisz kluczyk po włożeniu odczekaj chwile niech się po ustawiają łopatki nawiewów w odpowiednie pozycje
Printable View
witam kolego gdzie masz rezonator powietrza bo widze ze na zdjeciu u Ciebie w tym miejscu wystaje kawalek rury zobacz jak jest u mnie Załącznik 46129Załącznik 46129
Niedługo będą pytania typu "jak napompować koło" lub "którędy wlać paliwo do mojego samochodu i jakie". Szczerze to temat rozbawił mnie do łez. Powodzenia
Tą klemę z plusa odkręca się oczkową 10'tką albo 13'tką,zależy kto co ma. Po wyjęciu aku i włożeniu nic się nie dzieje,w mojej trzy razy wyjmowałem z czego raz stała trzy dni bez aku i nic sie nie przeprogramowało ważnego :) Swoja droga "kwasnybartek" ma racje :P
A konieczne jest to żeby zdejmować najpierw - a potem +, a przy montowaniu aku najpierw + a potem -??
Zdejmowanie najpierw (-) minusa zabezpiecza przed zwarciem kluczem do masy plusa, gdybyś go odkręcał (+) i omsknął lub dotknął byś przypadkowo masy np. błotnika, silnika czy innej cześci metalowej która jest masą gdy podłączona jest jeszcze klema minusowa :)
Nie wiem co w tym śmiesznego, bo nie wszyscy lubują się w mechanice samochodowej. Czy ktoś się z Ciebie śmieje w pracy, że sam pitu nie umiesz wypełnić, albo sporządzić bilansu rocznego dla firmy? Albo pójdziesz do prawnika prosić o poradę, a on się zaśmieje i Ci powie "nie umiesz sam w sądzie wszystkiego powiedzieć i się wybronić?".
Przykład z życia. W poprzednim aucie aby wyjąć akumulator wystarczyło zdjąć klemy i odkręcić mocowanie. W alfie akumulator jest natomiast obudowany i trzeba już wiedzieć co i jak odkręcić.
Tylko, że jak się raz wyjmie akumulator i ponownie zamontuje, to następnym razem będzie to trzeba zrobić dokładnie tak samo i raczej nie powinno być problemów. Druga sprawa, to lepiej się dopytać niż coś uszkodzić.
Nie rozumiem takiego zachowania, że ktoś się z kogoś śmieje bo czegoś nie umie zrobić a to łatwe. Jak w podstawówce normalnie...