Załącznik 46135
- Moduł M15 na grodzi
- Przekaźnik J15 i bezpiecznik B37 na podszybiu
- Bezpiecznik F3 pod kierownicą
Printable View
Załącznik 46135
- Moduł M15 na grodzi
- Przekaźnik J15 i bezpiecznik B37 na podszybiu
- Bezpiecznik F3 pod kierownicą
No wlasnie,mi kilka dni temu auto tez zgaslo 3 razy w czasie jazdy!Rano przyjechalem o godz.8.00 do pracy,o 16.00 wsiadam do auta,odpalilo po dluzszym kreceniu,ruszylem,przejechalem kilka metrow i alfa zgasla,po kilku sekundach odpalila i po ok.2-3 km to samo,potem znow po kilku km zgasla!Taraz juz nie gasnie w czasie jazdy ale jest duzy problem z rannym odpaleniem,pomaga plak,jak juz zapali to moge jezdzic caly dzien i jest ok!
Sprawdzanie swiec:
1.zdjac przewod ze swiecy
2.omomierzem sprwdzic rezystancje pomiedzy masa a zaciskiem swiecy powinna byc mala ok 10 ohm.
3. Jezeli nie masz miernika kabelek plus z aku do zarowki drugi styk do zacisku swiecy jezeli zarowka swieci swieca jest ok
miernik mam , zaopatrzylem sie niedawno, jutro sprawdzam maszyne , mam nadzieje ze zagada bez plaka czy innego wspomagacza :) :)
Ten plus mozesz wziac np z postojowki kabelek od swiecy raczej nie bedzie wiarygodny
Składak jeżeli masz miernik sprawdź miernikiem, a odpowiadając na Twoje pytanie każdy odbiornik w samochodzie ma plus i minus, który czasem jest na obudowie, a czasem jest na kablu.
teraz rozumiem :) dzieki za pomoc kolego