u mnie podobnie a na trasie w niedziele na odcinku 620km spalanie wyszło mi 7,2l/100km :) liczone z dystrybutora przy mojej ciężkiej nodze:D
Printable View
oczywiście mówisz o TS??Wydaje mi sie,że 15-16 to troche za duzo na 1.8...
---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:14 ----------
Powiem szczerze ,że po moim aucie mozna sie wszystkiego spodziewac(jak ktos czytal długą historie mojej AR to wie),ale co do spalania jest ok:)
Ja czekam dalej na termin sprawy i muszę sie przyznać,że chyba rozstanę sie z moja AR,bo niestety moj samochód mnie rujnuje!!! Finansowo i psychicznie też:)To drugie bardziej:D
---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:22 ----------
Tylko kto to bedzie chcial kupic??:):)
---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
Auto z taką przeszłością:)
To auto tyle przeszło,że mogłoby spokojnie trafić do gabloty jako "wyjątkowy egzemplarz dla wytrwałych" - ja poległam, czas na innych...:)
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Teraz spokojnie jakaś Tigra 1.4 benzynka i bedzie dobrze,chociaz jak mam kupic opla którego mi rdza wpier.....to tez mam mieszane uczucia:)
Wkoncu udalo mi sie znalesc chwile czasu i podlaczylem alfe pod kompa. Wyskoczyl blad "P0100 - Mass Air Flow Circuit Malfunction". Poprawilem styki i wtyczke przy przeplywce, skasowalem blad i jak narazie jest wszystko git. Zobaczymy na jak dlugo :D
Niestety śmiem twierdzić że nie będzie to tylko nie kontaktowanie, czy coś w tym rodzaju, bo wtedy by całkiem głupiało. Niestety będziesz się musiał pogodzić z kupnem przepływki - tylko i wyłącznie z Boscha - koszt do 400 złotych. I powinno też wigoru wtedy Alfie trochę wrócić ;]
Kolego przeplywka ma moze dwa miesiace. Kupowalem nowa BOSCHA i dalem 450zl. Po tych zabiegach co opisalem jest gitara. Nawet obroty nie faluja. Wydaje mi sie ze te mrozy po -25/-30 daly jej popalic i musiala sie ta wtyczka przy przeplywce poluzowac.
---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Wigoru to ona ma od groma jak na swoj przebieg.
A no to chyba że tak :) Myślałem że nie zmieniałeś przepływki :) To może rzeczywiście kwestia tej wtyczki była. Bo po 2 miesiącach nie ma prawa padnąć że tak to nazwę, tym bardziej że ORI ;)
Jak Alfa ma swój wigor to więcej człowiekowi do szczęścia nie trzeba... :D