Witam zarowki halogenowej do swiatel pozycyjnych za 3 zl nie kupisz a zwykle zarowki maja inny rostaw mocowania.
Printable View
Witam zarowki halogenowej do swiatel pozycyjnych za 3 zl nie kupisz a zwykle zarowki maja inny rostaw mocowania.
Informacja dla tych którzy nie zmieniali jeszcze postojówek: halogenowa żarówka H6W kosztuje 15-20zł
Prawdopodobnie po zastosowaniu tych ledów będzie się świeciła kontrolka od spalonej żarówki, ale za 3zł to warto zaryzykowac - może jednak nie...
To prawda, żarówki H6W kosztują w granicach 20-25 pln za sztukę. Ale jest inna opcja jeśli się przepalą :mrgreen: należy kupić zwykłą żaróweczkę do świateł postojowych, za 1-3 pln, następnie spiłować jeden z tych niesymetrycznych bolców i założyć do klosza :!:Cytat:
Napisał jasiu166
Świeci toto kilka razy dłużej od H6W, tak więc oszczędność jest olbrzymia :!:
Jest jedna wada takiego rozwięzania, żarówki zwykłe dają mniej światła, ale to w końcu tylko postojówki i ma być je widać a one nie oświetlają drogi.
Sam po ostatnim przepaleniu kożystam z tego sposobu i jest :!: :mrgreen: OK
Jak spiłujesz jeden zabek to żarówka jest słabo trzymana
Niezgodzę się z tym, trzyma może troszkę słabiej, ale nie ma to wpływu na nic. Świeci dobrze.
No sprawdzimy sprawdzimy...Jeśli rzeczywiście działa to mysle że warto spróbować tego myku...Cytat:
Napisał Bianco
Pozdrawiam
No i przyszedł na mnie czas, poszła zaróweczka...
W ASO chciali 19 złotych za sztukę (i tylko 1 sztuke mieli na stanie), nie chciałem sie bawić w przerabianie innych kupiłem na Allegro OSRAMY i dzisiaj będe montował...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=377159949
W sumie nie łatwo znaleźć te żarówki...
Z montażem chyba nie ma większych problemów chłopaki nie?
Pozdrawiam
10 PLN u mnie w sklepie na wiosce. Montaz... hmmm dziwny :)
Mnie skasowali 12 zł więc bez masakry :) a dlaczego montaż dziwny? Czyzby jakas niespodzianka czyhała na mnie :DCytat:
Napisał ap2
Pozdro
Ech a wystarczy troszke po necie poszukac
http://www.fanta-team.org/porady.php?tid=7
Sposob sprawdzony i stosowany przez wiele osob ( miedzy innymi przeze mnie )
Ta zaroweczka kosztuje 1 zl wiec po co wydawac 22 zl w ASO za cos co i tak nie oswietla drogi ??