Witam,
Sprawdz wszystkie przewody czy gdzieś się nie obluzowały a jak nie to czujnik przyśpieszenia (doładowania) padł przyajmniej w mojej Alfie to było przyczyną takiego stanu jak opisujecie tylko mi to na komputerze wyszlo.
Pozdrawiam
Printable View
Witam,
Sprawdz wszystkie przewody czy gdzieś się nie obluzowały a jak nie to czujnik przyśpieszenia (doładowania) padł przyajmniej w mojej Alfie to było przyczyną takiego stanu jak opisujecie tylko mi to na komputerze wyszlo.
Pozdrawiam
jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem jak napisać nowy post, mam teź taki problem z 147 ,1600 benzyna 120 ps bierze doźo paliwa jedzie max 100 na h a wczesniej bez problemu 170
170 to i tak mało ... po pierwsze przepływa, po drugie wymiana filtrów i oleju
sprawdź czy gruszka zmiennej geometrii dziala no i podstawa, podpięcie pod kompa
Kolega Kazimierz ma TS benzyne więc turbiny nie ma. Popatrz sobie na forum na pewno znajdziesz masę odpowiedzi i sugestii co można by sprawdzić. Ja bym chyba wpierw odpiął przepływomierz i zobaczył albo sonde lambda sprawdził.
Dzięki panowie za parę wskazówek, w takim razie sprawdzę na starcie ten przepływomierz.
Pytanie mam natomiast takie czy nie orientuje się ktoś czy na terenie śląska jest jakiś dobry mechanik typowo od JTD?
Z jakiego rejonu śląska jesteś?
Ja mam dobrego mechanika od mojej Alfy 1,9JTD zawsze wie co biduli dolega :-)
Właśnie rozwiązuje podobny problem w 147 1600 benzyna 120 Ps i prawdopodobnie zatkany katalizator, jutro będe wiedział to napisze, objaw syczy brak mocy duże spalanie
Kolego masz benzynę, a to temat dotyczący zupełnie innego auta, diesla wiec, piszesz aby popisać bo widziałem ze swój temat już założyłeś.
---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:19 ----------
A wracając do tematu, moja sytuacja jest dość podobna tylko że teraz doszedł nowy objaw auto stało dwa dni nie ruszane teraz odpala na 10s. po czym gaśnie, jak się naciśnie gaz to tylko delikatnie podniesie obroty o 200 po czym gaśnie. Następnie nie można go odpalić zaraz po zgaszeniu po odczekaniu znów 5 lub 10 minut odpala i tak w kółko.... po rozmowie z mechanikiem jeśli nie chce mi się czekać do wtorku to mogę przeczyścić regulator ciśnienia. Pytanie czy to może być to?? Czy szykować się na problemy z pompa wysokiego ciśnienia i koszty??....
Miałem problem z 147 1600 benzyna brak mocy syczenie duże spalanie max 90 na godzine, dzisiaj przekopałem cały wydech i się okazało że za drugim kolektorem mam zapchaną rurę tym świństwem co jest w kolektorze, usunołem dzisiaj z obydwu kolektorów bebechy i nie uwierzysz ma teraz wielką moc i przyśpieszenie ale głośniej chodzi, może gdzieś coś źle skręciłem albo wina tego co pousówałem