Nie no, 200 km to napewno nie. Kilkadziesiąt napewno wystarczy :)
Nie no, 200 km to napewno nie. Kilkadziesiąt napewno wystarczy :)
komputer się adaptuje alfa diagiem na jałowych do momentu zagrzania silnika pod warunkiem że cały układ chłodzenia jest sprawny
później już normalnie pracuje
Tez tak slyszalem z sonda jak wymienialem...Ale myslicie ze po adaptacji powinno byc juz ok??
A macie podejzenia czegos innego niz przeplywka do tych objawow??
Ok bo czegoś tu nie rozumiem koledzy. Ja wymieniałem też niedawno przepływomierz na BOSCH i mi wszyscy mówili że nie trzeba żadnej adaptacji robić. Tutaj znowu czytam że się robi, więc jak jest naprawdę?
Czy ta "adaptacja" to przejechanie kilkudziesięciu kilometrów aż sam się przystosuje, czy coś muszę z komputerem zrobić w programie, bo już sam nie wiem o co chodzi. Nic mi nie świruje żeby nie było nieporozumień. Ale chcę wiedzieć, jeżeli "adaptacja " jest konieczna to w jaki sposób ją PRAWIDŁOWO przeprowadzić. Docenię każdą rzeczową odpowiedź.
Dzis wieczorem umowilem sie z kolega z forum na podlaczenie pod kompa...usuniemy bledy i zrobimy reset parametrow adaptacyjnych....Napisze po zabiego czy jest jakas poprawa. Ale martwi mnie ta marchewka co sie zapala przy wysokich obrotach,moze zniknac przy podpieciu pod kompa??
---------- Post added at 17:20 ---------- Previous post was at 11:31 ----------
Jak sie uda dzis podpiac po napisze co i jak. Pzdr.
Witam. Otoz skasowalismy bledy i ustawienie adaptacyjne...Ustalo skakanie obrotow ale nadal zapala sie marchewka przy tych duzych obrotach...Byl tez blad spalania stukowego ktory prawdopodobie byl zwiazany z uszkodzeniem czujnika spalania stukowego,moze ten czujnik uszkodzony wywolywac zapalenie sie marchewki?? Ten zamiennik przeplywki pokazuje za duze wartosci na jalowym i pokazuje tez blad sondy ze jest otwarta (byla wymieniana ze 2 mies. temu na nowa boscha) ale podobno ten blad sondy czesto wywala przez uszkodzona przeplywke...Moze to byc wina awari tego czujnika stukowego i np.zamiennika przeplywki?? Pzdr.
Jakies pomysly jeszcze koledzy??
Witam pisze na forum pierwszy raz, lecz tematy opisywane przerabiałem już nie raz.Po pierwsze najlepszy tylko oryginał-odpadają gdybania czy właściwe wartości na wykresach i sonda. Po drugie reset obowiązkowy dużo daje i mamy pewność czy to na pewno przepływa :D