sonda może też być do wymiany
Printable View
sonda może też być do wymiany
wariator ma do rzeczy gdy są tzn "dziury" zresztą jutro odbieram samochód to dam znać ile zmienia wariator;p
Szef, Zle rzeczesz.
Podpiecie pod Alfadiag pokaze czy przeplywomierz jest aktywny w calym zakresie pracy od 8 do 480 kg/h. Pomijam ze odczyt parametrów TRA i FRA pokazuje czy wszystko w porządku przy podawaniu powietrza czy tez paliwa. Nie musi sie to objawiac pojawianiem sie konkretnego błedu.
Mysle ze jest ktos w wawie kto posiada interface i Alfadiaga by zdiagnozowac co w alfie kolezanki jest nie tak. I to bez placenia 100 zl za wydruk ktory podaje wartosci statyczne :/
fred
He he myslisz że bez płacenia podłączy sie do komputera w jakimkolwiek warsztacie?Cytat:
Napisał Fred
Hmm… :)
Filtr paliwa musi być bo mi zaproponowano wymijane, a ten człowiek by raczej nie kłamał… dodatkowo są aukcje na allegro z nim. :)
Po czyszczeniu świec podobno te małe są do wymiany… Dziwna sprawa bo był komplet wymieniany w listopadzie przez poprzedniego właściciela, ale w sławnym, jak się dowiedziałam , warsztacie na ulicy A……. TEMU SERWISOWI MÓWIMY PAPA!!!
Rozrząd był robiony u specjalisty od tych klocuszków. :)
To nie jest normalne, że nie ciągnie do 3000…. Jeśli mi to mechanik potwierdza to coś w tym musi być. Wciskam gaz i można zapalić papierosa jeśli ktoś pali, żeby się „coś” zaczęło dziać. Całe życie nie będę kręcić silnika do 5000…………. w miejscie. Właśnie, spalanie mam duże w miejście około 15 -17 litrów ale non- stop stoje w korkach. W trasie jest około 10.
Nie chce podpinać się do kompa za 100 i usłyszeć, że wszystko jest ok.. no chyba, że macie kogoś kto umie to czytać i wie co te cyfry oznaczają i jakie powinny być? :)
Wariator…. Ktoś chyba pomylił tematy. O problemach z wariatorem czytałam i żaden z nich to nie to.
O sondzie nic nie wiem… :(
Fred… Ty mi się podobasz! ;) Nie wiem co to jest TRA i FRA ale brzmi super. :) :) :)
No to FRED masz swoją fankę i wystarczy napisać jakieś niezrozumiałą nazwę :mrgreen: To działa :wink:Cytat:
Napisał moniczka_23_wwa
ROZMOWA KONTROLOWANA :!: ;)Cytat:
Napisał moniczka_23_wwa
PS. Sory za offtop :P
Zapomniałam…
Oleju w sumie nie bierze 250ml/4000km. Jakieś tam „zapocenie” jest małe na filtrze oleju czy jakoś tak. Ale to co mi się rzuciło w oczy to, że w tym zbiorniczku z zielonym płynem z max dość szybko się robi (tydzień) połowa między max i min… a potem min…. i 100ml dolewam, a potem znowu to samo. Sprawdzane z rana na zimnym silniczku kochanym…
W ogóle to temperatura silnika w mieście około 96 stopni to norma?
Kate, yyy... :mrgreen: :P :roll: :shock:
75andrew155, ja tych parametrów nie podalem kolezance tylko ludziom którzy w tym siedzą i wiedzą :) A o ile sie orientuje Ty do nich tez nalezysz. A przeciez chyba są w wawie Alfaholicy ktorzy mają takie mozliwosci i mogą pomoc bez placenia 100zl.
Mamy na forum dwoch znawcow tematu ale o ile wiem to obaj są z Wroclawia i rzadko pojawiają sie online.
W kazdym razie bez informacji z kompa nie ma co szukac. Dobitnym przykladem moze byc zakupiona przez Kate i mnie 145 QV ktora wariuje na wolnych obrotach i mimo ze diagnozuje ją przez interfejs to jak na razie nie przynioslo to skutkow ale przynajmniej wiem gdzie szukac.Az strach pomyslec ile wydalbym kasy u "mechanikow" szukając przyczyny po ciemku.
fred
jeśli próbujesz jezdzić w Wawie to jest norma w każdym aucie :DCytat:
Napisał moniczka_23_wwa