2 miesiace dumalem co kolorystycznie podejdzie :) Wczesniej byla mysl o JVC, jednak potem trafil sie alpine
Załącznik 48320Załącznik 48321
Printable View
2 miesiace dumalem co kolorystycznie podejdzie :) Wczesniej byla mysl o JVC, jednak potem trafil sie alpine
Załącznik 48320Załącznik 48321
No to u mnie jest tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...wia_sie-3.html
Post nr 30.
Koledzy na alledrogo można za 4-7 pln dokupić dobrej jakości ramkę dopasowaną do 156-tki by zamaskowała pozostałości po fabrycznym radiu.
W mojej Belli pasuje jak ta lala ( ramka jest koloru czarnego) , pozostał mi tylko drobny problem estetyczny - nie mam oryginalnej ramki dla swojego Clarion-a i to że jest maskująca dopasowana niewiele daje , w połączeniu z fabryczną ramką radia obydwie muszą dawać bardzo dobry efekt.
Kupować ramki....bo te pustki u Was wyglądają nieciekawie , nie to żebym je reklamował ale estetyka jest ważna :)
Pozdrawiam :)
U mnie jednak Pioneer tak to wyglada: Załącznik 49095
U mnie Alpin wygląda tak
Załącznik 49163
Załącznik 49178
Pioneer P77 - zmienione podświetlenie na czerwone
Ja w 156 kupilem sony hmm nie pamietam juz jakie to bylo ale w kazdym razie kosztowaly 700zl i mialo chyba 14 kolorow podswietlenia moglem sobie dopasowac to reszty kokpitu no i oczywiscie aux.mp3 itd :) A do tego dorzucilem wzmacniacz magnata rock 4000 i tube na glosniku JBL jakas tam wersja GT i Powiem wam ze efekt byl kosmiczny :) Pieknie grala i czysto a glosniki byly fabryczne a tube dawala piekny mocny basss:)
Dzięki za wszystkie wypowiedzi :) a w szczególności za fotki.. wydaje się, że zmiana radia niekoniecznie oszpeci mi kokpit ;) i chyba Pioneer u mario595 najbardziej przypadł mi do gustu :)
Edit:
Tak się jeszcze zastanawiam, którą ramkę (którąś z Allegro?) zakupić, żeby przejście między kokpitem a radyjkiem wyglądało zgrabnie? Na Waszych zdjeciach widać niedopasowania :(
I jeszcze jedno: takie radio wypatrzyłem http://allegro.pl/kenwood-kdc-u30r-k...161147089.html - zna je ktoś z Was?
Nie to żebym reklamował , lecz mój Clarion dxz748rmp gra świetnie na fabrycznych głośnikach , opis techniczny tu :
http://www.clarionworld.co.uk/car-au...8rmp-car-radio
Podświetlenie wyświetlacza i przycisków można dopasować do własnych potrzeb ze skonfigurowanych wstępnie barw lub samemu "namieszać" dobierając odcień z 205 (!!!) kolorów , wysokiej jakości przetworniki DAC ,kontrola subwoofera z poziomu samego radia , sześć wyjść RCA z wbudowanego przedwzmacniacza , 4x 53W dla standardowych głośników , oczywiście mp3 od 320kbit w dół , wma również , kontrola zmieniarki , kontrola zewnętrznego dekodera Dolby ProLogic 5.1,wejście aux ( niestety jack z tyłu radia ) , winda , RDS , wyciszanie radia podczas dzwonienia telefonu ( z dodatkowym osprzętem ) . Radyjko ma naprawdę wielkie możliwości jak na swój wiek ( nie jest to nówka ) , lecz słyszałem wiele nowych i dość drogich odtwarzaczy i mój Clarion ma w stosunku do nich nieporównywalną jakość dzwięku , a testowałem kilka modeli Sony , Pioneer-a oraz Panasonic-a.Radyjko można nabyć czasem na alledrogo w okazyjnej cenie choć nie ma zbyt wielu ofert z tym modelem z racji iż nadal pozostawia daleko w tyle większość nowoczesnych konstrukcji z pierdołami typu Bluetooth / USB itp.....
P.S.Gdy zdobędę w końcu zagubioną ramkę do tego radia - strzelę foto jak to się komponuje ze specjalnie przeznaczoną ramką do Alfy.
Pozdrowienia :)