-
Tak samo potwierdza się moja przyczyna. Jak Ci wywaliło błąd, znaczy że podczas jazdy kostka byla odpieta lub poluzowana. tutaj masz jak sie dobrać do tej kostki. Z masą to wątpie żeby były problemy ponieważ nie ograniczały by sie do samego licznika.
-
Ja szukałbym przy/w liczniku- wymieniłbym na nowy, można kupić za 50zł :)
-
Zacząłem od najprostszego rozwiązania. Wyczyściłem klemy akumulatora, bo były trochę zasyfione. Po wyczyszczeniu okazało się, że jest ok (ustało mruganie ilości przejechanych kilometrów i jednostki przejechanej drogi - km mile). Tylko teraz nie wiem, czy jest to rezultat zresetowania komutera czy wyczyszczenia klem. Zobaczymy jak będzie w czasie jazdy czy licznik będzie gubił zasilanie, czas pokaże. Jeżeli już się nie odezwę w tym wątku znaczy to, że czyszczenie klem pomogło ;-).
-
Ja się podepnę pod temat mam problem z odpaleniem alfy 146 stała barrdzo dlugo i tak jak wpinam aku próbuję właczyc alarm i niby sie wlącza drzwi się ryglują dioda pali się, otwieram z pilota lub kluczyka wszystko ok w alfie poprzekręceniu kuczyka w pozycję zapłonu nic sie nie pojawia wcześniej miałem problem deska świeciła ale pokazywał sie błąd układu wtryskowego przyczyna lpg juz usunieta teraz wogóle auto nie reaguje działa tylko centralny, awaryjne,otwieranie bagaznika, czasem centralny świruje otwiera zamyka idt.
hellp.
-
-
właśnie jest aku dobry :/