tak z ciekawości ile zapłaciłeś? :D
Printable View
tak z ciekawości ile zapłaciłeś? :D
chińczyki mozna dostać za circa 35-50 zeta ..... jak z trwałością trudno powiedziec...
Witam,
Otoz w temacie pojawil sie nowy watek. Przyczyna to prawdopodobnie uszczelka pod glowica.
Zauwazylem ze potrafi dymic na bialo, brak (doslownie) plynu chodniczego w z biorniku, dziwnie lekko wyzsza temperatura na wskazniku. Dolalem plynu i zaczelo cieplo dmuchac... Niestey zaraz jakis dziwny dym (to chyba olej wyciekajacy i spadajacy na kolektory wydechowy). Po przejechaniu kilku kilometrow zatrzymalem sie i sprawdzilem zbiornik plynu chlodniczego ponownie - pusto.. Dolalem, samochod odstawilem, sprawdze jutro. Tak czy inaczej juz jestem umowiony na wizyte w warsztacie na piatek.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedno, zauwazyle po prawej stronie wyciek oleju nad wydechem, obrazek powie lepiej.
Zdaje sie ze tego tam wczesniej nie bylo.Załącznik 49863
uszczelka pokrywy zaworow:/
Witam,
I wlaśnie okazało się że to cieknąca nagrzewnica. Niestety jest problem z kupnem nowej, tę co kupiłem - nie pasuje, eh... odechciewa się ;). Nowych nie ma, będzie robiona jakaś sztukateria bez gwarancji jak długo wytrzyma itp.Cytat:
Najpierw sprawdź nagrzewnicę. Możliwe, że to właśnie nią ucieka płyn.
Jeśli ktoś wie gdzie kupić albo ma na sprzedaż - najlepiej nową - nie się odezwie. ;)
Pozdrawiam serdecznie.
Jak nie pasuje? Z tego co widze w katalogu Valeo wszystkie modele 164 maja takie same....?
Na Allegro zawsze są nowe nagrzewnice.Cytat:
Jeśli ktoś wie gdzie kupić albo ma na sprzedaż - najlepiej nową - nie się odezwie.
http://allegro.pl/listing.php/search...wnica+alfa+164
Właśnie jedną z takich kupiłem, a to że nie pasuje to sam jestem ciekaw, zawiozłem auto do mechanika razem z nagrzewnicą i on twierdzi że nie pasuje... Nie byłem na miejscu i nie widziałem, ponoć te z Valeo itd. tez (wg. niego ) nie pasują. Dziwne z drugiej strony nie widzę powodu mu nie wierzyć. Zobaczymy.Cytat:
Na Allegro zawsze są nowe nagrzewnice.
Pozdrawiam.