-
Nie odpala
niestety, tak jak pisalem nie ma co sie zbyt wczesnie cieszyc poniewaz Alfa, po calym dniu postoju, w ogole nie chce odpalic.
Czy to rowniez mozna podpiac to pod czujnik polozenia walu ?
Jesli macie jakies pomysly to chetnie je przetestuje poniewaz dzien wyjazdu jest bliski a teraz taki pskius.
Panowie co posprawdzac, gdzie zajrzec, ktos mial podobny przypadek, moze aku za slabe (chociaz calkiem niezle kreci)
Dzeki za jakiekolwiek info
---------- Post added at 11:28 ---------- Previous post was at 01:30 ----------
wlasnie zauwazylem ze nie podaje paliwa na listwe, gdzie szukac rozwiazanie, gdzie sa bezpieczniki od pompy ? moze to bezpiecznik bezwladnosciowy pod fotelem kierowcy? ktos co wie to skrobac ;)
-
czy moglby ktos zerknac na przekazniki ktore sa za akumulatorem czy je dobrze powpinalem, konkretnie chodzi mi o te dwa od strony silnika (nie kielicha). Patrzac na te numery ...112, ...113 jest wpiete OK ?
Moglby ktos zerknac...
Z gory dziekujeZałącznik 49084
-
Sprawdź zielony przewód pod schowkiem.Lubi się przepalać na kostce.Przekaźniki nie robią różnicy.Ważne by miały taką samą ilość pinów czyli 5 jak się nie mylę.Ja u siebie je zamieniałem i nie było różnicy.Bezpiecznik od pompy jest koło przekaźnika.Któryś z tych trzech na zdjęciu ale nie pamiętam który.Wyłącznika bezwładnościowego u Ciebie nie ma.Spróbuj podłączyć pompę na krótko.
-
Lukasz u mnie pod schowkiem zauwazylem 2 zielone przewody:
1. dolaczony do wiazki kabli ktore wedruja gdzies na gore pod deske
2. wychodzacy z grubej wiazki kabli, ktore ida do komputera. Ten jest w koszulce razem z czarnym i na ich koncu jest nie podpieta luzna, czerwona wtyczka.
Chyba ze jest jeszcze jakis glebiej pod schowkiem, jak cos to moge pstryknac fote ;)
-
Andrzej ten od pompy wychodzi z ECU i jest jeden.Tak wygląda jak by szedł w górę bo jak dobrze kojarzę łączy się z przekaźnikiem.Jak możesz to zrób fotkę.Ja jeszcze looknę w manual:)
-
na wejsciu na listwe paliwa brak , pompki przy zaplonie tez nic nie slychac.
Jesli to rzeczywiscie pompa to mam wielki problem bo na nim stoi butla LPG 60l i mowia ze naprawa bedzie wynosila ok 1000 euro
Jest jakis inny sposob na sprawdzenie pomki, bez dostawania sie bezposrednio do niej?Załącznik 49100Załącznik 49101
-
To na pewno nie jest ten zielony przewód.On jest dość gruby ok.2mm średnicy.Jak zdjąłem cały schowek wtedy go zobaczyłem.
Co do przekaźników to się róznią według manuala choć ja przekładałem jak chciałem i wszystko działało pod warunkiem że doły są takie same.Co do manuala jeszcze to tam jest taki kibel że wszystko jest zamazane i ciężko mi cokolwiek rozszyfrować.
Ciężko będzie sprawdzić pompę bez dostania się do niej,bo jak jest przerwa w kablach to gdzie byś się nie podpiął i tak nie zadziała,więc trzeba bezpośrednio zapodać jej napięcie.To,że butla jest nie jest takim problemem.Wystarczy odłączyć przewody miedziane od butli,odpiąć mocowanie butli i robi ona wyjazd.Nie ma z tym dużo roboty.Ci co krzyczą 1000 euro mają grubo nasrane w głowie.
-
jak nie masz sekwencji to nalej z 30-40 ml benzyny do kolektora. Jak odpali to przełącz na gaz.
-
Rafal, mam sekwencje i mysle ze to przez nia musialo cos sie spieprzyc poniewaz kontrolki od wskaznika napelnienia butli wariuja. W bagazniku non stop sie pala (nawet bez zaplonu) natomiast w srodku po przekreceniu kluczyka gasna po 1-2 sek.i jesli taka sytuacja sie utrzymuje to auta na pewno nie odpale.
Zreszta, przytrzymujac przelacznik gaz/benzyna i zapalajac auto nie raz odpalalem tak bezposrednio z gazu ale teraz jak sie zesr... to doslownie wszystko.
Wczoraj o 1.30, tzn dzis, kontrolki te funkcjonowaly normalnie i udalo mi sie odpalic bezposrednio na gazie, ale niestety po 10 sek. zdechla.
Jutro dzwonie po ADAC, jak stwierdza ze to pompa to laweta w PL juz czeka.
Dzieki chlopaki za zaangazowanie.
-
A próbowałeś odłączyć centralkę gazową?