Prócz tego co napisane powyżej, może się okazać że przepływka jest niewydolna, a lambdy zabite
Printable View
Prócz tego co napisane powyżej, może się okazać że przepływka jest niewydolna, a lambdy zabite
- udała się diagnostyka ?
czy się udała to trudno powiedzieć, na pewno się odbyła ;)
P0420 - catalytic converter
P0191 - fuel high pressure regulator
jutro idzie do doktora i zobaczymy co tak naprawdę się dzieje
- P0420 to obnizona efektywnośc katalizatora.
- może być spowodowany problemami z utrzymaniem cisnienia w pompie paliwowej, dlatego tez ten drugi bład P0191.
- skoda że diagnosta nie zrobił ci np. oprogramowaniem FES pomiar ciśnienia paliwa aktualnego w stosunku do ciśnienia żadanego w czasie jazdy, to by pomogło.
- poniżj widaćże pompa paliwa podczas jazdy nie diobija do tych 100 barów max. cisnienia.
--
http://img805.imageshack.us/img805/4779/pompapaliwa.jpg
--
pomiary były wykonywane dzięki uprzejmości kolego sleyerka metodą parkingową
błędy wyglądały dokładnie tak jak na screenach i jedyny pomiar który zapisaliśmy też prezentuję poniżej
jutro zajmie się ktoś kto się w przeciwienstwie do mnie na tym zna, więc zobaczymy co wyjdzie w praniu - mam nadzieję że nic poważnego
Załącznik 49803Załącznik 49804
Marcin, wpadnij kiedys na KEN, to podłączymy Cię do kompa. Poprosi się chłopaków i na pewno ktos weźmie lapka:)
---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:55 ----------
widzę, że już masz pomiary, ale gdybys chciał je zweryfikować bądź po prostu powtórzyć, daj znać:)
Jola, możemy się podłączać i prowadzić akademickie dysputy jak najbardziej :) ale jutro jadę żeby to zdiagnozować i po prostu zrobić :)
dam znać co wyszło i jak się skończyła ta historia
OK, chyba faktycznie czas na serwis:) zatem czekam na wiesci, co wykryli... 3mam kciuki, żeby nc poważnego...:)
Pozdrawiam:)