Ale właśnie ten od nich jest z Eurotaxu niby
Printable View
Ale właśnie ten od nich jest z Eurotaxu niby
441 zł za ile elementów ?
Wrzuć jak możesz wycene to zobaczymy gdzie sobie tak polecieli ( wymaż dane itd zostaw same czesci)
Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo za takie jak moje uszkodzenia dostałem na prawdę dobre odszkodowanko i nie będe mówił że nie :)
Ale jeśli masz faktycznie tyle do wymiany to ja nie wiem gdzie oni to liczyli.
Jeżeli masz zderzak + blotnik to do tego plastikowe nadkole ( oczywiście obydwie części) do tego pisz od razu o śrubki i wszystkie inne elementy - u mnie za same takie duperelki ponad stówka wyszła.
Zderzak zamiennik nie zawiera listew ani kratek, atrap, wszystko to powinno być uwzględnione - wypełnienie zderzaka ( odboje) Również.
Poszedł błotnik i zderzak - nic sie nie stalo z lampą ? Nawet najmniejsza rysa kwalifikuje do wymiany lampe.
Zderzak nie zawiera kierunków - jeżeli jest połamana obudowa/zaczep/cos jeszcze również powinno być wymienione na nową.
u mnie ponadto poszła tylna lampa do wymiany, ale jako cały element a nie tylko częśc z klapy.
Wszystko to trzeba napisać. Ja odwołania nie pisałem, dogadałem się z rzeczoznawcą że doszacuje do szkody moje spostrzeżenia na podstawie zdjęć z oględzin
W kosztorysie powinieneś mieć wyszczególnione skąd oni wzieli te ceny.
kolejna sprawa - 68% skąd się wzieło ? z uwagi na wcześniejsze naprawy ? Czy ze względu na wiek auta ?
mi wyszło z eurotaxu ze plus minus twoja warta jest ok 13tyś ale to sie tak dokońca nie liczy bo to oni amortyzacje jakos przeliczają ja np do akcyzy bazowo wyliczy mi moją ł ze jest 20600 a w ubezpieczalni 16500 a w innej 14500 niezle co nie tak własnie walą w bambusa ludzi
mi kiedyś wycenili nadkole od toyoty avensis 2005r na 25zł a używane na giełdzie kosztowało 150zł oddałem fure do aso i odebrałem gotowe auto różnica naprawy miedzy ubezpieczalnia a aso była dość znaczna
Nie mam pojęcia jak oni to wyliczyli.. Tutaj jest screen z tego wyliczenia.
Załącznik 49353Załącznik 49354
w stawkach popierd.... zobacz ja blacharz ma miec takie same stawki od kiedy z automatu robił baran nawet niespojzał pewnie
czyli co z tym dalej zrobić?
Śmiech na sali,
Poszycie zderzaka - OK,
Ale nie masz zaznaczonych listew, grilla atrap,
Czyli to masz przełożyć sobie ze starego zderzaka, u mnie sprawo postawiłem jasno - pokazałem gościowi na parkingu na oględzinach jak sie wyjmuje listwy i jak poleciały zęby od zatrzasków.
Efekt - mam wszystkie listwy do wymiany,
Wszystkie najmniejsze pierdutki powinny być wyszczególnione.
lakierowanie - za 3 elementy 441 zł ... no to chyba sprayem z Auchana ...
U mnie w kosztorysie jest załącznik że w przypadku przedstawienia udokumentowanego lakierowania dostane różnice w cenie pomiędzy 165 zł zawartych w kosztorysie a realnej cenie lakierowania.
Wartość z Taxu nie ma znaczenia gdy nie ma szkody całkowitej - taką opinie dostałem od rzeczoznawcy, który pokazałmi że zmiana z progression, którą miałem wpisaną w kosztorysie na faktyczna distinctive - nei ma znaczenia.
Bardziej zastanawia mnie to urealnienie kosztów części- nie do konca to rozumie.
Ale masz problem, wstaw auto do warsztatu oni ubezpieczycielowi wystawią odpowiednia wycene i bez łaski zapłacić będą musieli bez szarpania i odwoływania się
Tylko, że ja nie chce wstawiać tego auta na bezgotówkę, bo jakby wyliczyli to normalnie, to sprzedałbym to auto, dołożył kasę z odszkodowania, trochę z oszczędności i kupił polifta.. nie mam obowiązku godzić się na bezgotówkę.. ale mam prawo do normalnej wyceny.. bo to nie jest wycena, to jest kpina :/