-
Niestety nie miałem wystarczająco dziś czasu aby sprawdzić świece w jakim są stanie ale w gnieździe świecy dopalającej był olej (usunąłem go). W gnieździe świecy głównej było może z 5 kropelek oleju. Wiadomo gdzieś jest przeciek (no i trzeba go zlikwidować) ale czy ten olej tam może być powodem mojego problemu?
-
Z tego co sie orientuję po '99 filtr paliwa jest zitegrowany z pompą. Można go jakoś wyczyścić?
-
Ok, filtr wymieniony i w zasadzie załatwił sprawę. Czasami, rzadko można poczuć to delikatnie i nie za każdym razem. Czy coś się dolewa do paliwa jakiś specyfik?
-
mozesz na start dac stp srebrnego, ewetualnie cos z motula lub liqui moly. PS lampy bys podeslal;)
-
Znam tylko dwóch pierwszych producentów.
STP srebrny czyli ten ---> http://allegro.pl/stp-do-ukladu-pali...189604069.html
Motul - http://allegro.pl/gdansk-motul-engin...178143422.html
Co będzie lepsiejsze bo nigdy czegoś takiego nie używałem?
P.S. Jakbym wiedział, że nikt Ci nie wysłał to już bym się brał za to dawno :P. Ze względu na to, że nie mam ich tam gdzie mieszkam to paczkę wyślę niestety ale w Poniedziałek. Na gg napiszę to podasz mi adresik ;)
-
mam jedna od JEstera, ale to bardzie forma niż lampa;) to pierwsze tak to to stp:) motul tez ten :) z oboma damy rade taniem:)
-
Co do tematu przyszarpywania i nie reagowania od razu na gaz po rozgrzaniu (lato i trasa) to miałem tak w mojej ti. Czasem musiałem bieg redukować, żeby móc przyspieszyć. Problemem był wysprzęglik, który nie do końca odpuszczał podobno, ale wymienił go zaraz nowy właściciel i było już wszystko ok :)
-
Czyli rozumiem Grzesiu, że miałeś takie same objawy jak u mnie? No właśnie nad tym też muszę się zastanowić bo.... wczoraj po wymianie filtra było prawie ok. Dziś żona przyjechała do domu i mówi, że dzieje się to samo (jeszcze tego STP nie dolewałem).
-
Teraz tak Panowie. Dziś dolałem ERC do czyszczenia układu paliwowego. Niestety to nic nie pomogło. Podjechałem na kompa i tak: wyrzuciło błąd przepływki i sonda lambda. Przy dodawaniu gazu parametry przy przepływce się zmieniają natomiast dziwna sprawa jest przy lambdzie. Napięcie 0,45-0,48 mV ale reszta parametrów stoi. Przy dodawaniu gazu nie zamyka się obwód. Po wykasowaniu błędów pojawił się dziwny objaw z około 1000 rpm na biegu jałowym zrobiło się 800 rpm :confused:. Gość stwierdził, że to normalne i takie obroty musi mi trzymać. Trzymała niby większe bo sonda dawała błąd? Natomiast przyduszenie/przydławienie nadal występuje. Jakieś pomysły?
-
Na pewno 800 obr nie jest właściwym wynikiem, w mojej 146 ti miałem mur beton 900, na ssaniu koło 1000.. To jakiś szpecomechanik raczej.. Wykasowanie błędu sondy, jeżeli nadal jest walnięta - nie pomoże.. Więc może spróbuj zacząć od wymiany sondy, bo przepływka miałaby inne objawy.
W co do mojego poprzedniego postu to tak, miałem dokładnie takie objawy, że auto zazwyczaj w ciepłe dni i tylko po rozgrzaniu często nie reagowało na gaz, obroty nie rosły i musiałem redukować mocno, żeby móc przyspieszyć - akurat w mojej powodem był wysprzęglik, choć ja już tego nie robiłem tylko nowy właściciel.