-
Na komputerze nie pokazuje żadnych błędów.... mechanik mówi, że parametry są w normie.... ale powiedział mi że dymi z kolektora ssącego i mówi, że tak nie powinno być.... powiedział mi coś w stylu może jakiś zawór się zawiesił.... :/ i pyta czy rozbierać silnik.... :/ tzn. otwierać go.... POMOCY!!!!!! bo już nie mam do tego wszystkiego sił.....
-
Po pierwsze weź zabierz auto od tego mechanika bo ewidentnie nie ma pojęcia mówi że parametry są w normie a auto nie chodzi więc coś na pewno jest nie tak pytanie tylko czy on w ogóle ma pojęcie jakie maja być parametry
Jeśli dymi z kolektora dolotowego to możliwe ze egr się przywiesił i przepuszcza cały czas spaliny z wydechu na kolektor dolotowy ale to i tak spaliny nie mogą się wydostawać na zewnątrz chyba że uszczelka jest wydmuchana a swoją droga jak będziesz miał cały czas otwarty egr to auto tez może gasnąć z powodu zaduszenia spalinami po prostu do kolektora dolotowego dostaje się wtedy za dużo spalin a za mało świeżego powietrza . Jeśli potrzebujesz pomocy to pisz na priv to ci podam nr tel do mnie Pozdro
-
Panowie po pierwsze chciałbym wszystkim podziękować za zainteresowanie tematem.... :) a po drugie moje autko już śmiga... okazało się, że wystarczyło wyczyścić zawór egr! otworzył się i nie zamknął, a komputer nie pokazywał żadnego błędu... tak czy siusiak jutro odbieram auto od mechanika... ponoć idzie jak burza :) jeszcze raz dzięki!!!!!! :)