Mam podobne zdanie Masa625 ale ... poliftowa i tak jest ładniejsza od 99% aut :)
Zresztą podobnie jest z wieloma autami grupy FIAT - przed liftem są ładniejsze (Alfa Romeo 147 np.).
Printable View
Mam podobne zdanie Masa625 ale ... poliftowa i tak jest ładniejsza od 99% aut :)
Zresztą podobnie jest z wieloma autami grupy FIAT - przed liftem są ładniejsze (Alfa Romeo 147 np.).
można by wiele pisać na ten temat ale ja powiem tyle - miałem 3 sztuki 166, przed liftowa jak dla mnie ma ten styl i smaczek, a po liftowa jest po prostu piękna i wcale się nie gubi w tłumie bo drugiej takiej na drodze nie znajdziecie. Kwestia gustu a jak wiadomo, o gustach się nie dyskutuje :)
Nie o to chodzi że niezauważalna jest , aleeee ja przedlifta z 3 kilometrów wypatrze a poliftowa troszku podobna do 156 poliftowej i na pierwszy rzut oka ciężko ją "zauważyć" co nie zmienia faktu że przed i po liftowa 166 jest piękna bryczką i na parkingu "gasi wizualnie" niejedno bmw audi A6 o 10 lat młodszych itp...
a do tego widok oglądających się za tym autkiem ...... ryjek sam się uśmiecha
Różnica w przyspieszeniu 0,5 sek. - faktycznie "muli".
A przyjemność z jazdy dla każdego jest czym innym.
I żeby nie było - sam mam manuala i jeszcze zapewne nie jednego kupię ale jak jadę z kimś, kto uważa "że dobrze jeździ" a jest "trochę" inaczej, to myślę, że jednak większość powinna mieć automaty.
A skrzynia automatyczna przy mocy silników V6 w 166 jest idealnym rozwiązaniem.