-
Witam. odświeżę temat gdyż mam podobne objawy udało się komuś coś zdiagnozować? na luzie mogę gazować i nic się nie dzieje tylko podczas jazdy i to też nie zawsze. dadam że koło dwumasowe było wymieniane. I przy gaszeniu słychać lekkie pukanie, ale gdy gaszę z wciśniiętym sprzęgłem to już tego nie ma. nagrałem filmik, lecz na żywo ten dzwięk (szuranie jak by blacha o blachę) jest zupełnie inny http://www.youtube.com/watch?v=95ApA...ature=youtu.be
-
Witam podepne sie pod temat,mam podobne objawy z tym ze na luzie gdy dodaje gazu dziwnie chodzi silnik-troche glosniej i czasami biegi ciezko wchodzą,silnik w czasie jazdy tez tak chodzi i troche trzesie jak podniose maske,prosze o pomoc
-
Witam serdecznie, mam problem z moim samochodem mianowicie jak jadę słyszę taki dziwny metaliczny dźwięk występuje od od 3 biegu wzwyż zarówno przy przyspieszaniu jak i jeździe bez gazu lub hamowaniu silnikiem. Dźwięk ustaje po wciśnięciu sprzęgła, czy może ktoś miał podobnie i wie co to może być?
-
1 załącznik(i)
Ja mialem takie metaliczny dzwiek ale tylko gdy nie dodawalem gazu, a jechalem na biegu. Okazalo sie, ze docisk sprzegla pekl i napie..
Gesendet von meinem Xperia Arc
-
czy drogo wychodzi naprawa tego ?
-
Wymiana, nie naprawa :) Niestety trzeba zrzucać skrzynię. Na przełomie roku robocizna w serwisach wahała się 500-700 zł :/
-
a czy może to być coś innego np łożysko skrzyni biegów?
-
Ja placilem w Slubicach za wymiane sprzegla kompletnego 350 zl plus olej do skrzyni do tego. Cena czesci to osobna kwestia.
Gesendet von meinem Xperia Arc
-
Nie mogę znaleźć wcześniejszego tematu, ale dziwny dźwięk zarejestrowany przez krzychu159 jest już bohaterem forum i jak na razie jednoznacznej przyczyny nie znaleziono, aczkolwiek wskazania są na osłony termiczne. Czy może ktoś podsunąć link do tamtego temat?
Dodam, że oczywiście też to mam...
-
Witam panowie... mam ten sam problem z dziwnym metalicznym dźwiękiem w przedziale obr miedzy 2500-3000... i do czego doszedłem... dźwięk pojawia się z przodu auta, jak zdjęłem wężyk od podciśnienia "gruchy" dźwięk znikł ! u mnie na 100% jest do regeneracji turbo bo wyje , podejrzanie dużo oleju się zbiera w rurze dolotowej no i dodatkowo ten dźwięk (podejrzewam łożyska turbiny) w sobotę zawożę do regeneracji w firmie TUR-MAR podobno są dobrzy i nie drodzy :)
pozdr