heh :) potrafię przełączyć ale nie wiem na której pozycji ma być.
Printable View
heh :) potrafię przełączyć ale nie wiem na której pozycji ma być.
Na fotce wyraźnie to widać
tak teraz widzę :) i mam instrukcje od viakena i jestem leniwy ;] idę spać, dobranoc ;]
thx
Tutaj chodzi o to, że zwykłe interfejsy nie posiadające przełącznika mogą przypadkowo np po przez test (elementu nie związanego z poduszką) wysłać na pina od poduszek sygnał powodujący ich przypadkowe odpalenie. I ten interfejs z przełącznikiem zapobiega takim przypadkom.
- to było kiedys takie straszenie z ASO aby tylko do nich jeżdzić.
- CPU na sensorze 16 razy sprawdza stan czujnika przeciążenia, dopiero po weryfikacji pozytywnej uruchamia procedurę napełniania poduszek gazem w zalezności od obłożenia poszczegolnych siedlisk.
- jeden tylko przypadek może byc kiedy poduszki mogą wystrzelić ot tak sobie, to ich rozłączanie pod napięciem bez odłaczenia akumulatora i bez odczekania 10 minut.
- zapłonnikiem startu są kondensatory 1500 uF / 25 V, te 10 minut to czas na ich rozładowanie.
porządna merytoryczna odpowiedź :)
thx for all!! dziś będę obserwował parametry :)) mam nadzieję, że wszytsko pódzie ok
---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:05 ----------
cale zamieszanie przez znajomego, który mi naopowiadał, że w VW można łatwo odpalić wszystkie poduchy... temat do zamknięcia :)
wracają do tematu :) nie wiem co miało oznaczać to zdjęcie ale przełącznik dział tak:
Załącznik 50772
ale to już pewnie wszyscy wiedzą..
Wie ktoś może czy wersją demo FESa daje te same możliwości co pełna i różni się tylko ważnością licencji czy są ograniczenia programowe?
Dobra już wiem, wyłącza się po 20 minutach :))
może jakaś mała instaleczka fesa albo alfa diaga?? :)
btw. połączyłem się i mam pytania,
jak zrobić jakiś wykres? czy to wina mojej testowej wersji?? Nie podświetla mi się w ogóle start.
Załącznik 50780
oraz jak zrobić testy parametrów, wyskakuje mi błąd:
Załącznik 50781
Pewnie się okaże, że to wina softu ograniczonego.. na szczęście airbagi nie wystrzeliły :D jutro ciąg dalszy
yo!