A o to:
Załącznik 50895Załącznik 50896
Printable View
A o to:
Załącznik 50895Załącznik 50896
Nie było łatwo dostać się do środka lamp. Mozna je podgrzać w piekarniku, ja robiłem tak kiedyć w 147. Z tymi też tak się robi trochę podgrzewa a następnie odrywa tyl od klosza. Od góry idzie łatwo
gorzej jest ze spodem lampy. Tam trochę trzeba ją popsuć i użyc noża. Ale pożniej wszystko da się złożyć :)
a nie myslales zeby ten czarny plastik w motylku tez polakierowac na czarno? bardzo fajny efekt tych lamp.
jesli trzeba odrywac i podgrzewac (ryzyko deformacji) to lipa. Mysle ze technika ktora wypracował Yonash z mini szlifierka zdaje lepiej egzamin, bo raz nie ma sladu, dwa nie ma ryzyka ze przypieczemy reflektor ;)
Oczywiscie wczesniej były tez testy z podgrzewaniem i rozklejaniem tyłu i srednio to wyglada, z racji mocnego kleju.
A tak poza tym efekt ciekawy ;) Gratuluje pioneerskiego pomysłu !
Choc mysle, ze fajnie to wyglada jak ktos nie planuje montowac w przyszłości ringow SMD do takiego reflektora, wtedy ringi za bardzo rzucaly by sie w oczy, a tak bedą prawie niewidoczne i wygladaja jak fabr.
Czyli lakierowaine na czarno nalezy rozpatrywac imo jako alternatywe do przerobki Yonasha.\
PS. Moglbys pojsc jeszcze dalej i polakierowac na czarno grill... ;)
Odrywał mój kuzyn. Tym razem nie były nagrzewane tylko rozrywane w taki sposób, że tylną część od klosza trzeba było naciągać aż pojawiał się dostęp do kleju a następnie
połaczenie tych dwóch elementów przecinane. Spód lamp troszke ucierpiał bo jest tam takaplastikowa zakładka nachodząca na klosze. Ale po całej operacji naprawił ją. Dał radę to zrobić bez podgrzewania - brak piecyka w warsztacie :).
Ja osobiście kiedyś podgrzewałem lampy w 147. Nastawiałem piecyk na 150st.C i wkladałem na blasze. Pomiedzy blachę a lampe kładłem papier do pieczenia tak na wszelki wypadek. A czas jaki był potrzebny to tak na oko. Co minutę wyjmowałem i sprawdzałem czy jest wystarczająco elastyczny klej aby się "poddał".
---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:11 ----------
Pomyślę nad tym grillem :) Na razie musze jeszcze polakierować halogeny bo wyglądają jak od innego auta, hehe.
A ringów nie zamierzam montować aby nie upodabniać się do BMW :)
Po złożeniu całych lamp nie ma żadnej deformacji więc jak ktoś chce się pobawić to polecam, bo efekt na żywo jeszcze lepszy. Kumpla już przekonałem jak zobaczył u mnie :)