Centralka doszła, ale problem pozostał, dalej brak napięcia w przyciskach szyby pasażera. Jest ktoś może z okolic sosnowca kto się na tym zna ?
i mógłby na to zerknąć ? będę wdzięczny za pomoc
Printable View
Centralka doszła, ale problem pozostał, dalej brak napięcia w przyciskach szyby pasażera. Jest ktoś może z okolic sosnowca kto się na tym zna ?
i mógłby na to zerknąć ? będę wdzięczny za pomoc
Jak to nie jest wina centralki to moga to być bezpieczniki, chociaż wątpie bo by całkiem niedziałały a ty pisałeś że czasem zadziałało. O ile się nie myle to jest bezpiecznik od lewej i prawej szyby
Najlepiej sprawdzić schemat, czy są dwa bezpieczniki w tym modelu, choć z tego co pamiętam to u mnie w 146 był jeden. I jak mi przestała działać szyba pasażera to wymieniłem ten prawy przycisk pojedynczy za 15zł i cały problem się skończył.. :)
Ale nie działało ci tez otwieranie od strony kierowcy?
Czy te bezpieczniki pod kierownicą czy mogą być jeszcze gdzie indziej ? czy może być to wina przycisku( czy one działają zależnie od siebie? oba muszą być sprawne?) bo tak jak pisałem wcześniej napięcia brakuje w przyciskach sterujących szybą pasażera po obu stronach, jak zaczęły działać to też oba, tak czy tak nie zależnie od tego szyba kierowcy na szczęście niezmiennie cały czas działa ze starą i nową centralką, i teraz mam dwie ;) sprawdzę jeszcze napięci w przewodach które wychodzą z centralki bo powoli zaczyna mi już brakować pomysłów ;( i
Własnie wymieniłem centralke u siebie ze starszego modelu. Wszystkie szyby teraz sie opuszczaja i podnosza elegancko. Moze trche z oporem ale przydało by sie nasmarowac prowadnice.
u mnie wystarczyło polutować kable za schowkiem w okolicy gdzie wchodzi w drzwi pasażera i wszystko działa, więc mam do sprzedania centralkę sprawną jak ktoś chętny pisać
I znowu nie działa podziałało tydzień i znowu dupa szyba pasażera działa jak chce na początku nie działa potem się załączy i działa normalnie, po dłuższym postoju już nie działa ;( jeszcze trochę to zamontuje tam korbe i będzie spokój
Miałem podobne problemy z 146, zawsze pomagało czyszczenie mikro styków w przyciskach góra-dół.
w sensie rozebrać w wyczyścić przyciski sterowania ? mam nadzieje że pomoże bo już ręce opadają