a nie lepiej diesla i zchipować? Szkoda silnika...
Printable View
a nie lepiej diesla i zchipować? Szkoda silnika...
To ja już wole gazo-benzyneCytat:
Napisał Starscream
Nie chce nikogo obrazac ale....
po pierwsze to nie jest temat o przewadze benzyny nad gazem i odwrotnie a po drugie co ma do adrenalinki instalacja gazowa ?!? otoz nic bo osiagi sa porownywalne a adrenaline daje nawet 2.0 TS a niektorym pewnie i 1.6TS wiec takie pisanie jest conajmniej bez sensu...
Zaczynaja mnie juz irytowac głupie komentarze dotyczace instalacji gazowych... co to znaczy szkoda silnika? mnie osobiscie szkoda tych co tak pisza;)
Za wszystkie posty w temacie serdecznie dziekuje:)
Zamknijcie prosze ten temat bo wyzwala adrenalinke u coniektórych, większą niz zagazowanie 2,5 V6 :lol:
Pozdrawiam
oj jak chce niech gazuje, ja zgazowałem swojego 2.0ts i aż takiej straty mocy nie ma
i popieram przedmówcę że wolę gazo-benzynę niż diesla, tymbardziej że ceny ropki szaleją:P
Tez popieram bmw, kto nie jezdzil fura z instalacja gazowa sekwencyjna niech zaluje. A co szkoda silnika? Wspołczesne silniki przewiduja tez zasilanie gazem jako paliwem alternatywnym. Poza tym czy silnik jest wieczny? Czy na gazie czy na benzynie i tak kiedys dokona zywota. I to sa bzdury ze gaz dobija silnik, wystarczy wlasciwe uzytkowanie i jest jak ksiazka pisze.
W najgorszej sytuacji zaoszczedzona kasa moze byc przeznaczona na drugi silnik, choc watpie by tak bylo.
alfamaniak156 jak nie masz nic konkretnego w temacie do napisania to nie zasmiecaj postu
dziekuje
Z całym szacunkiem zejdź ze mnie...Nie przypominam sobie żebys awansował na admina tej strony...więc...Cytat:
Napisał bmw535i89
Gazu sie nawdychałeś ? :lol:
Pozdrawiam bardzo serdecznie...
[quote="Wujek" kto nie jezdzil fura z instalacja gazowa sekwencyjna niech zaluje.
A co szkoda silnika? Wspołczesne silniki przewiduja tez zasilanie gazem jako paliwem alternatywnym.
W najgorszej sytuacji zaoszczedzona kasa moze byc przeznaczona na drugi silnik, choc watpie by tak bylo.[/quote]
jeździłem autem na sekwencji Princa i nikt mnie nie przekona, że nie ma różnicy w osiągach, albo, że auto dobrze na tym jeździ. Współczesne silniki może tak są projektowane, ale nie silnik, który zaprojektowano 10-15 lat temu i całe życie chodził na benzynie i nagle dostaje gazu, to raczej nie za dobrze mu będzie. A co do zaoszczędzonej kasy, to ja wole więcej płacić za jazdę a nie wymieniać silnika 8)Cytat:
Napisał Wujek
A teraz proszę-każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, po to jest to forum. Oczywiście jeśli bmw535i89 chce gaz u siebie to i tak założy,bez wpływu na to, co mu ludzie tu napiszą. Jak chcesz, to kup 2.5 V6, bo to żwawa jednostka, tylko proszę byś nie miał pretensji jak będziesz miał problemy z nim po zagazowaniu i nie mów, że Alfy są awaryjne 8) Powodzenia w szukaniu.