W moim wypadku jest odwrotnie tj. tył stoi za nisko a przod wysoko. może to kwestia tego że od niedawna mam w bagażniku butlę z gazem
Printable View
W moim wypadku jest odwrotnie tj. tył stoi za nisko a przod wysoko. może to kwestia tego że od niedawna mam w bagażniku butlę z gazem
Ja kupiłem Kayaby za 311 złociszy z przesyłką i będę wymieniał w przyszłym tygodniu. Przy okazji wymienię gumy i odboje amorów. Dam znać jakie wyszły wysokości.
JA kupiłem KAYABĘ (razem z amorkami) i samochód podniósł się masakrycznie (lub raczej poprzednio był masakrycznie nisko). Koniec z szorowaniem osłoną silnika o każdego przejechanego wróbla :)
Szkoda że nie wiedziałem o tych monroach w tamtym roku jak wymieniałem u siebie. Pomimo nowych sprężyn przód jest bardzo nisko i ciągle szoruje. Dupa natomiast ładnie się podniosła.
Wysyłane z mojego MB526 za pomocą Tapatalk 2
naprawdę przez springi monroe wam tak belle nisko przysiadły? Ja założyłem jamexy -30mm i różnicy brak.
Kayaby założone i jest bardzo dobrze. Jest wyżej niż było nawet wtedy, gdy oryginalne sprężyny były całe. Świeżo założone są pewnie z centymetr za wysoko, myślę, że się ułożą, ale nawet tak jak jest wygląda dobrze.. Komfort nieporównywalny do starych.
ja mogę polecić Lesjofors (czy jakoś podobnie) - zamontowane do Sportronic (cięższy przód) i jest wyżej :)
od momentu montażu mogę normalnie parkować przodem do krawężnika. miękkość jak w serii.
natomiast Eibachy są niższe (-30mm) ale są bardzo sztywne i nie nurkuje na nich przód :)
jeśli chodzi o wahacze, to góra TRW, dół Vema - przejechane kilkadziesiąt tys. i wszystko OK
ja słyszałem, że wahacze to delhi a odnośnie sprężyn i amortyzatorów to kayaba jest teraz na topie i stoi lepiej jakościowo niż monroe. Będę robił pełne zawieszenie to mogę napisać jak mi się to będzie sprawować.
Wymieniam dosłownie "wszystko"
To jak masz 2.4 jtd i jeszcze z automatem, to niech cię ręka boska broni przed springami Monroe na przód, tył bez zastrzeżeń.
Pozwolę sobie odkopać temat. Potrzebuję informacji odnośnie sprężyn do wersji TI, czy ktoś wie ile dokładnie wynosi obniżenie? Mam pękniętą sprężynę z przodu i muszę wymienić wiadomo kompletem. Dzisiaj przy zmianie kół zauważyłem, że na sprężynach są dwie duże kropki - czerwona i zielona, wie ktoś co to oznacza? Pozdrawiam