-
Witam. mam również problem z hamulcami. Jakieś 1000 km temu wymieniłem klocki i tarcze w 156 w tyle. Od jakiegoś czasu jak jadę słychać pisk ale tylko przy skręcie w prawo, do tego cały czas słychać bicie i lekkie drganie tak przy 70 km/h. Proszę o pomoc
-
A co tu można poradzić albo klocki źle założone albo tarcze albo to i to!
-
A co z tym przytrzymywaniem - felga się już nie nagrzewa?
-
ja się nie wypowiem bo sam mam problem z hamulcami po wymianie tarcz, klocków i płynu hamulcowego. Auto stoi już 3 tygodnie bo jak się przejedzie parę km to blokuje hamulce i ledwo do domu wracam. Sprzęgło już się na tych wszystkich próbach odpowietrzania i testów zjarało i doszła jego wymiana. Gdyby nie to jak to auto wygląda i ile kosztowało to już bym je na żyletki oddał.
-
przed wymianą felga się nagrzewała i mechanik zauważył, że blokuje się prawe koło i mówił że trzeba wymienić linki od ręcznego, no to wymieniłem. Teraz sprawdzam cały czas felgę i nie jest gorąca, ale przy drobnym skręceniu w prawo piszczy i piszczy... Nie wiem co to może być.
-
pewnie się tarcza od kształciła i przy skręcie działa na nią siła która powoduje piszczenie.