jesli nie znajde na allegro kogoś kto sprzedaje cały komplet czyli kierownice , taśmę , i tempomat to sie odezwe napewno do ciebie bo wszystko chce robic naraz bo po co to 2 razy demontowac
Printable View
jesli nie znajde na allegro kogoś kto sprzedaje cały komplet czyli kierownice , taśmę , i tempomat to sie odezwe napewno do ciebie bo wszystko chce robic naraz bo po co to 2 razy demontowac
Do 156 po lifcie, a kolega zapewne taką ma, ten poradnik nic mu nie daje. Bedzie miał tylko szczątkowy opis, który mu w niczym nie pomoże.
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:03 ----------
Na tym temacie powinien sie wzorowac jak chce najprosciej jak sie da podpiąc tempomat, gdyż kolega Andro34 pokazał wszystko na zdjeciach co i jak powinno byc połączone. Reszta to zakup manetki, oraz poprowadzenie 4 przewodów do sterownika silnika, jeżeli przy kierownicy nie bedzie odpowiedniej kostki do podpięcia manetki tempomatu.
Najlepiej sprawdzic sobie posty ww kolegi, a dokładnie na stronie 5 jest już wszystko ładnie opisane, gdzie sie wpiąc.
Reszta to dobre schematy, które w owym temacie również są.
Dobrym narzędziem jest też multimetr, aby sprawdzic przewody w swej manetce tempomatu, a dokładnie który z którym zwiera, aby uniknąc błędy przy podpinaniu, ponieważ spotkałem sie już z manetkami do 156 które miały różne kostki przyłączeniowe, jak i kolory kabli.
---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
Tempomat jeżeli kupujesz ową manetke z modelu 156 to montujesz do pająka, którego nie wymieniasz. Manetka jest przykręcana na dwie śrubki i w każdym momęcie można ją zdemontowac jak i przykręcic, bez demontażu innych części oprócz dolnej obudowy kierownicy, którą po zamontowniu tempomatu trzeba będzie wymienic na taką z wycięciem na manetke tempomatu, bądz samemu wyciąc otwór, lub kupic fabrycznie nową z wycięciem (ja na taką poluje).
Najlepiej kolego to sobie zakup kierownice multimedialną i odpowiednią do niej taśmą u jednego sprzedawcy. Powinieneś uniknąc pomyłki i zakupu nie odpowiedniej taśmy. Taśma airbag do takiej kierownicy różni sie kostką przyłączeniową (ilością pinów), jest ich wiecej - nie pamiętam ile ale chyba coś ok 10, co powinno widac na zdjęciach taśm.
dziekuje za odpowiedzi , zadałem pytanie na bazarku czy ktoś ma to wszystko , zobaczymy
PODEPNE SIĘ.
mam taki problem z taśmą air bag
stara ma niby dwie wtyczki, jedna ślepa a druga ma dwa piny, a mowa ta z czarną wtyczką ma jdeną ale inną niż ja w aucie
jak to zgrać??? pomocy
Załącznik 52710Załącznik 52711
Hej.
Podpowiedzcie mi co mam zrobic poniewaz jakis czas temu kupilem 156 FL,czlowiek od ktorego kupilem autko wymienil kierownice ma wielofunkcyjna ale niestety przyciski i podswietlanie nie dziala.Dostalem od niego cos takiego:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/10/138.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/10/139.jpg
Sprzedajacy twierdzi ze poprostu nie mial kiedy podlaczyc tej tasmy i dostalem ja w komplecie z autem:) tylko co mam teraz z tym zrobic,jak to podlaczyc?
Nic, bo ta taśma jest do zwykłej kierownicy, pod multi jest taka http://img13.allegroimg.pl/photos/or.../84/3640628450
Do tego moduł sterowania, okablowanie do radia.