-
Stanley, kolego u mnie objawy były takie rano odpalało ok jak się silnik zagrzał to objawy były identyczne jak u ciebie odpalał nie odpalał --- tylko nie migała mi kontrolka świec -- myślałem ze to czujnik wału to sprawdziłem rezystancję wszystko ok potem odkręciłem przelewy z wtrysków odpaliłem i i 2 i 4 wtrysk na wolnych obrotach pryska --na wolnych obrotach nie powinno nic pryskać -- pozakładałem na przelewy wężyki na przelewy i sprawdziłem wydajność na menzurkach 2 i 4 wtrysk
-
Panowie mam nowy trop i teraz już zupełnie zgłupiałem , otuż juz wiem jak sobie z ta przpadłościa radzić i jest ok, tylko nie wiem dlaczego tak jest. Zauważyłęm , że przy każdej z tych sytuacji kiedy się to zdażało , że nie mogłem odpalić AR zablokowywała mi się stacyjka czyli nie mogłem przekręcić kluczykiem aby odpalić rozrusznik , musiałęm spowrotem kluczyk cowfnąć do pozycji wyciągnięcia kluczyka i dopiero wtedy mogłem uruchomic rozrusznik , ale wtedy auto jak pisałem wczesniej nie odpalało. Teraz postanowiłem za każdym razem po zgaszeniu auta , nawet na kilka minut wyjmować kluczyk ze stacyjki i jest ok. pali na dotyk , czyż to nie czary ????
-
To masz kłopot z immobilajzerem
-
No tez tak zacząłęm myśleć , że to sprawka immobilajzera, teraz tylko sie zastanawiam , co zrobic , czy jest szansa go jakoś wyłączyć , lub ile kosztuje naprawa i czy wogóle warto , mam ful ubezpieczenie więc kradzieży sie nie obawiam. Prosze o rady i podpowiedzi
-
Najłatwiej to wyczyścić antenkę - w 80% przypadków pomaga
-
To ja dodam coś od siebie - miałem to samo (w prawdze benzyna) pomagało odpalanie na 'pożyczonym' prądzie. Jak sprawdzilem to w instalacji było 20 V. Później Alfa zaliczyła wizytę w warsztacie u Pabla, i wszystko znikło (ale było robione wiele rzeczy, min. świece i przewody... ale sprawdź też to. Bo jak katujesz akumulator 20V to nie ma szans byś maił wystarczająco prądu by odpalić...