-
ja nie napisałem że górna nie puchnie... napisałem że u siebie patrzyłem i w porównaniu z dolna puchnie nie znacznie... dolna to na oko widać że puchnie... i to kilka mm na srednicy... mam oryginalna bo jest opisana jeszcze...
co do ciepłego powietrza to do góry raczej jest schłodzone a nie gorące tak jak napisałeś... bo turbo dmucha leci przez IC i dopiero do komory schłodzone... więc dolna owszym jest narażona na większą temp. od skrzyni nic mi się tam nie rzuciło w oczy żeby mogło uszkodzić wąż... i jeszcze jedno... jak chcesz zobaczyć Alfę 147 z osłoną pod silnikiem to zapraszam do siebie:) też nie miałem ale sobie kupiłem:)
na koniec dodam żeby ten dolny wąż uszkodzić mechanicznie to najpierw trzeba urwać zderzak bo on jest jednak niżej od węża;)
-
niekonieczniie trzeba urwać zderzak , znam przypadek że jeden kolega uszkodził rurę w zimę i zderzak mam nienaruszony. a o osłonę chodziło mi oryginalną w samochodzie, a nie założoną na własną rękę, chodź osłona kóra ma otwór na miskę olejową czy tam sprzyniie biegów mija się z celem,
-
puchnie fakt ale nie tak że ma ją rozerwać...