-
tak tylko jak wiecie jest spychologia elektryk zwala do klimy a z klimy do elektryka, aż kolega się zajął co spuścił cały czaynnik nabił i sprawdził instalację elektryczną jak i klimy, sprawdział czy na presostat dochądzi sterowanie i czy sam on działa wszystko było ok po wykasowaniu błędu a teraz już nie można go wykasować czujnik temperatury 2
może jutro uda mi się do niego zajechać jak będzie pracować to zobaczymy
a przewody są ok, wentylator pracuję normalnie ze sterowania chłodzenia silnika tylko nie od klimy, ach zawsze są problemy
mam nadzieję, że jak i u kolegi romus130 jak i umnie uda się sprawę rozwiązać i naprawić poznane błędy i będziemy zadowoleni ;)
-
sluchajcie u mnie to napewno jest wina elektroniki klime sprawdzalem dwa razy jest nabita i szczelna u nas w zakladzie mamy nabijarke klimy. wiec mnie to nic nie kosztowalo tylko tyle ze sie z kokpitu nie chce właczyc. no i zrobilismy na krodko to znaczy znalazlem ten przewod sterujacy zalańczaniem klimy no i on jest stertowany masą tak jak mowilem dalem osobny przełącznik dziala chłodzi ale trochce słabo znaczy no jak jest za zewnatrz jakies +30C no to nie wyrabia nie zchlodzi wnetrza tak jak powinna. no i przedewszystkim wentylator sie tez załańcza.bez problrmu tutaj.
\nie wiem jak w alfach dziala klima no ale napewno powinna wiecej chlodzic moim zdaniem. ja to jak pisalem to wydaje mi sie ze mam ten przewód niedrozny ktory idzie z kokpitu az do przekażnika. z tym ze on przechodzi przez komputer pokladowy no i po drodze ze 3 razy kolor zmienia. ja go mierzylem od strony silnika do kokpitu no to jak sprawdzilem to do kompa jest drożny ale potem z kompa nie mam pojecia na jaki kolor sie zmienia zeby moc dalej szukac;/
-
u mnie zacinał sie zawór rozpręrzny i wtedy wentylatory też sie nie załączały. Problem jest taki że jest on za ścianą grodziową do kabiny i trzeba było ściągać całą deche.
-
romus a jak długo masz alfę, chodzi mi o to czy w zeszłym roku ci działa bo może masz jaką dokładaną i dlatego może ci nie działać, jeśli masz możliwość podłączenia kompa to jest tam możliwość załączenia sprzęgła sprężarki i zobacz czy ci się załącza, jeśli puściłeś na krótko to zmierz temp nawiewną i otoczenia samochodu na drugim lub trzecim biegu i zobaczymy ile ci schładza bo powinno być poniżej +16 stopni a najlepiej jak będzie około +10 lub chłodniej.
-
spreżarka mi sie załańcza. na krodko musialem zrobic. i elektro magles sie załańcza pisałem wszystko.
-
najlepiej jechać do takiego serwisu gdzie się naprawdę znają na klimatyzacji a nie do elektryka a jak nie to do chłodniarza a potem jeszcze do tego czy tamtego bo to serio głupota. a wina może być i elektryki jak i samej instalacji klimy bo jedno z drugim musi współpracować i musi Ci to sprawdzić ktoś konkretny.