-
- nie ma z tym problemu, z pomiarem krzywek.
- statystycznie szlifowanie krzywek dotyczy tylko jednej z pary, częsciej zeszlifowuje się wałek wydechowy..
- kręcimy wałem korbowym i po przystawieniu linijki mamy czy krzywka jest zeszlifowana w stosunku do swojej pary.
- chyba że chcesz to pomierzyć po wyjęciu wałków rozrządu.
-
wczoraj rozebrałem kolektor ssacy i wtryskiwacze wyczyszciłem i wymieniłem uszczelnki na wtryskach 2 uszkodzone były i tak zapaliłem go spoko zaraz jak zawsze bład silnika żółta kontrolka i VDO i mam pytanie czy jak sie go gazuje jest taki stuk jak by cisnienie przepuszczał czy ten zawór plastikowy na kolektorze ssacym ma tak działać
-
W zasadzie nie wiem co napisać, bo te uszczelki, no nic. Sama zresztą nie wiem.
Obawiam się, że nie ma stuków w mojej podczas gazowania, raczej gdyby były w jakimkolwiek samochodzie, wtenczas mój niepokój sięgnąłby zenitu.
-
Jak te dziwne błędy zaczęły wyskakiwać dopiero po podłączeniu akumulatora nowego to nie zdziwiłbym się jakby jakieś zwarcie nie poszło na ECU. Tak jak kiedyś na testach mówiłeś mi bubu321. Może ECU zgłupiało przez jakiś skok napięcia.
A stuk przy gazowaniu to u mnie taki pojedynczy też występuje, z okolic właśnie kolektora. Też mnie zastanawiał swojego czasu ale na testach nic nie wykazywało i błędy nie wyskakują w związku z tym więc dałem sobie spokój.