Dokładnie jest pod akumulatorem :) i zauważyłem że na gumce.... :) skrapla się płyn hamulcowy :) więc dlatego jutro zamówię wysprzęglik.. jeżeli to nie pomoże to biorę się za pompkę sprzęgła tylko do niej jest bardzo ciężki dostęp :(
Printable View
Dokładnie jest pod akumulatorem :) i zauważyłem że na gumce.... :) skrapla się płyn hamulcowy :) więc dlatego jutro zamówię wysprzęglik.. jeżeli to nie pomoże to biorę się za pompkę sprzęgła tylko do niej jest bardzo ciężki dostęp :(
wysprzeglik nie ma prawa zassac powietrza z prostego powodu-w nim zawsze jest cisnienie płynu hamulcowego, w wiekszosci czasu tylko powodowane róznica wysokosci montazu, ale zawsze.
Cieknacy wysprzeglik powoduje wypływ płynu z zbiornika i zapowietrzenie ukladu, co skutkuje brakiem sterowania.
wszystkie silniki jtd posiadaja wysprzeglik montowany na skrzyni biegów, wysprzeglik montowany wewnatrz obudowy sprzegła posiadaja silniki pb.
pzd.
Kolega widzę napisał tylko z tego co mam rozumieć to jak wymienię wysprzęglik to powinno pomóc ;> ?
Jutro mam zamiar zamówić więc sądzę że w pon max wtorek bd miał.
Jak bym mógł prosić o jedną odp gdzie w moim JTD mam odpowietrznik ?
na wysprzęgliku.
tylko sie tak wydaje ze jest tam płyn, w zbiorniku sa dwie komory, komora zawierajaca płyn do sprzegła jest oddzielona od komory z płynem dla pompy ham. nie zawsze widac czy jest tam płyn, zapowietrzenie jest mozliwe tylko przy braku płynu, co z reszta potwierdza sie tym ze interesuje sie tym kirowca tylko wtedy gdy juz nie mozna wbic biegu, wczesniej nikt sobie tym głowy nie zawraca.
pzd.
Kolego - prowadziłem przez kilka lat warsztat wyspecjalizowany w autach włoskich. Zapowietrzone sprzęgła były co roku stałym tematem przy pierwszych przymrozkach.
Zapewniam Cię, ze są sytuacje kiedy pedał wpada w podłogę a w zbiorniczku nie ubywa płynu. Moim mechanikom nie wydawało sie, ze w zbiorniczku jest płyn :)
Dyskusja nie ma to większego sensu - chodzi mi jedynie o przekaz dla czytających , ze zapowietrzenie układu nie zawsze jest jednoznaczne z ubytkiem płynu hamulcowego.
To wszystko.
http://img259.imageshack.us/img259/5...0508193401.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o pomoc :(
A zdjąłeś zabezpieczenie segera? jeżeli tak to dobrze narysowałeś w którą stronę wyciągać :)