Piękna 33,naprawdę genialnie wygląda widać że ma dobrego sponsora.
P.S. AR_33 a te tarcze o których wspomniałeś to są wentylowane i nacinane?Jeśli tak to jak byś mógł to byś podał namiary może się skusze
Printable View
Piękna 33,naprawdę genialnie wygląda widać że ma dobrego sponsora.
P.S. AR_33 a te tarcze o których wspomniałeś to są wentylowane i nacinane?Jeśli tak to jak byś mógł to byś podał namiary może się skusze
moje marzenie ;)
znalazłem podobne felgi na alledrogo:
http://moto.allegro.pl/item385230649...ratis550g.html
Piękna Alfa, wypieszczona, aż zachwyca. Piękne felgi zawsze mi się podobały w grafitowym kolorze. Może we wnętrzu zmiany trochę za daleko posunięte, ale jednak taka Alfa to rarytas.
To ja się postaram odpowiedzieć na to pytanie, nie mam za dużo doświadczenia więc proszę o ewentualną korektę mądrzejszych ode mnie.Cytat:
Napisał Spirit
Wydaje mi się, że jest kilka opcji. W kolejności od najlepszej (w mojej opinii).
≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡ ≡≡≡≡≡≡≡
1. Musisz wiedzieć czego chcesz, co z silnikiem zrobić, jakie koła, hamulce, lakier. Znaleźć dobrego mechanika (bez niego ani rusz), najlepiej sobie znanego. I spokojnie, etapami wykonywać u niego remont autka.
Koszt: średni.
Czas zainwestowany: średni
Czas realizacji: średni
Radość z auta duża, bo sam zadecydowałeś co i jak. A robota fachowa, więc możesz jeździć bez obawy że coś się posypie. To jest opcja najlepsza w moim mniemaniu, a to dlatego iż w dzisiejszych czasach pracuje się bardzo dużo (czytaj: do późna, mi się zdarza wracać o 22 do domu). Zaplanować wszystko i powybierać można sobie wieczorkiem, rodzina nie cierpi na tym, a ty masz frajdę.
2. Robisz wszystko sam. Sam blacharkę, silnik, montaż itd. To wymaga garażu z kanałem, masy narzędzi, i sporo wiedzy. I przede wszystkim duuuużo wolnego czasu. To taka dłubanina na emeryturę.
Koszt: średni (ale jak się okaże że musisz kupić niektóre narzędzia... to może być różnie).
Czas zainwestowany: ogromny
Czas realizacji: bardzo długi, nawet kilka lat
Radość z auta nie do opisania.
3. Drukujesz zdjęcia tej alfy z netu, jedziesz do dobrego warsztatu i mówisz że chcesz to samo. I mają wycenić ile by to wszystko kosztowało i ile potrzebują czasu. Jak wycenią to idziesz raz jeszcze i stargowujesz 10%-20% i dodatkowo pytasz kiedy im auto przywieźć, żeby mieli wolne przebiegi aby szybciej zrobić niż przewidują. I zostawiasz im auto na 1-2 miesiące.
Koszt: wysoki, bardzo wysoki.
Czas zainwestowany: zerowy
Czas realizacji: krótki
Radość z auta średnia. Ale ponieważ zrobiłeś wszystko od a do z w 1 firmie, możesz żądać gwarancji na całość :D Więc możesz jeździć bez obawy że coś się posypie.
Są oczywiście możliwe hybrydy tych rozwiązań, niektórzy np. robią blacharkę sami (w garażu, szlifowanie, kompresorek i jazda) a mechanikę w serwisie.
Zwróć uwagę, że nie napisałem żadnej konkretnej kwoty, a to dlatego że jak się ktoś za coś takiego bierze, to musi mieć kasę. Same felgi z oponkami klika tysi.
Kotle dzięki za linka ;) może się skuszę na te fele tym bardziej że można kupić śruby pływające i można jeździć :D
AR_33 jeżeli mogę prosić to podeślij mi namiary na te tarcze na PW jak możesz ;)
Jest taka możliwoąć aby tarcze były nacinane i nawiercane :)Cytat:
Napisał DaniioDTB
Z racji tego, że zainteresowanych jest więcej podaję tutaj:Cytat:
Napisał Spirit
http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=pro
Auto na wypasie ale wydaje mi się że najdrozsze były koła i hamulce.Trzeba tylko trochę czasu.Szkoda że niema zdjęc silnika. Jak na moje oko dało by się wszystko zamknąc w kwocie 10 tys zł.( robiąc samemu większośc rzeczy)
AR_33 powiedz mi czy są i jakie polecasz klocki do 33 ale tak samo, żeby nie zmieniać nic tylko założyć i jeździć ?
Dzięki za namiary na hamulce,no i tak jak kolega post wyżej w jaki klocki się zaopatrzyć najlepiej według waszej opinii :ferodo,ebc czy coś jeszcze innego?
W 33 z tego tematu podobają mi się również te kubełki wewnątrz i deska ładnie zrobiona.
Ogólnie wygląda fantastycznie i na pewno gdybym spotkał taką 33 gdzieś na ulicy to bym stał tak długo i ją oglądał aż by się właściciel nie pojawił.
Co do klocków to wszystko zależy od tego jak jeździsz, jak ostro to dobrze by było zinwestować w miękie klocki np. Mitex lub EBC (tylko starczają na krócej :? ), jak spokojnie jeździsz to wystarczą jakieś zwykłe. Ja osobiście ostatnio miałem Magnetii Marelli i po za tym że bardzo pylą są naprawdę dobre, nawet na KJS ie i Torze Poznań dawały radę.