Alfy nie są złe jak się dba. Tylko Ty mlodyy119 kupiłeś zajechaną :D Choć pan mietek z komisu zapewniał że tylko pilot z Lufthansa nią jeździł raz na pół roku jak do domu wracał a tak to stała na kołkach w klimatyzowanym garażu.
Printable View
Alfy nie są złe jak się dba. Tylko Ty mlodyy119 kupiłeś zajechaną :D Choć pan mietek z komisu zapewniał że tylko pilot z Lufthansa nią jeździł raz na pół roku jak do domu wracał a tak to stała na kołkach w klimatyzowanym garażu.
Bo alfa to nie, prymitywny produkt rodem USSR tylko dość zaawansowana technologia.
A do diagnostyki tejże technologii potrzeby jest.
Kabel- może być VAG-owski
Program może być FES lub alfadiag oba za darmo.
No i wiedza jak te dwie rzeczy ze sobą połączyć
Przyswajasz?
Czy to za dużo informacji na raz?
siedziałem dużo na forach i wiele osób pisało że to przez olej że dwa rożne się wymieszały i trzeba spuścić stary ole przedmuchać układ i włączyć parę razy pompę żeby wleciało wszystko i problem może minąć.. jak myślicie może to coś dać.
---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 20:59 ----------
podoba mi się to auto nie chce go śię pozbywać włożyłem w nią już silnik ale widzę że to jeszcze nie wszystko...jest na pełnej opcji i była z polskiego salonu jestem 3 właścicielem
---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------
ostrzegano mnie przed alfami ale nie słuchałem...heh ...
może wystarczy zrobić kalibracje
Aby biegi wchodziły podczas pracy silnika musi być spełnione kilka warunków/które nie muszą być spełnione na włączonej stacyjce/
Ecu silnika wolne od poważnych błedów.
Abs asr wolne od poważnych błędów
Zamknięte dzrzwi
System musi widzieć zwolniony hamulec itd itd.
Aby to wszystko stwierdzić potrzeby jest kabel i program.
Czy nadążasz kolego?
witam jakiś czas mnie nie było...i z moją alfą nadal nic nie posunęło się na przód,auto stoi u mechanika i nie wiadomo co z nim robić..cały czas wyskakuje błąd drążka zmiany biegów nie wiem dokładnie jak on brzmiał ale chodziło o zwarcie do masy a i temperatura sprzęgła po próbach wbijania biegów rośnie do 120stopni .
Bo ten mechanik pojęcia nie ma o naprawach SS
Kupiłeś kabel?
on ma swoje komputery ma ich chyba z 5