Kup zadbany!!!! Jedź z kimś kto sie zna albo bierz auto do warsztatu czy na stacje diagnostyczną !!!! Jak kupisz zadbany !!! a nie wyglądający na zadbany to wiele lat frajdy przed tobą :D
Printable View
Kup zadbany!!!! Jedź z kimś kto sie zna albo bierz auto do warsztatu czy na stacje diagnostyczną !!!! Jak kupisz zadbany !!! a nie wyglądający na zadbany to wiele lat frajdy przed tobą :D
za małą kasę:)
Witam :D może ja napisze koledze kilka rzeczy na które zwróciłem uwagę ( wcześniej też miałem stilo 3D...1.6 16v i 1.9mj 16v 140km )...co do silnika to teraz mam w alfie 1.9jtd 115km czyli starszą konstrukcję niż w stilo gdzie był multijet...trochę inna kultura pracy silnika na korzyść multijet i 6 stopniowa skrzynia biegów do tego więc w trasie super.
Po przesiadce ze stilo zauważyłem w alfie: brak klimatyzowanego schowka na przeciwko pasażera, schowek pod kolanami też mniejszy, BRAK :mad: miejsca na kawę, puszkę z napojem, butelkę z wodą :mad: nawet w kieszeniach drzwi nic się nie zmieści.
Jakoś tak mało miejsca nad głową...nie jestem zbyt wysoki...mam opuszczony fotel na sam dół i jadąc w czapce z daszkiem zaczepiam o osłonę przeciwsłoneczną i dach. Niżej schodząca linia dachu z tyłu...ciężko mi włożyć i przewiez 2 rowery po rozłożeniu siedzeń z tyłu.
Kupiłem alfę bo zawsze mi się podobała wersja SW :cool:...ma więcej drzwi więc do tyłu łatwiej wsiadać, ukryte klamki w tylnych drzwiach więc wygląda jak auto 3D...trochę większy bagażnik niż w stilo.
To chyba tyle, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;)
Alfa jest do jeżdżenia a restauracje do jedzenia po co uchwyty, mam 192 cm- głową o nic nie wadze, ale w czapce jeżdżę tylko furmanką jak gnój w pole wywożę. Tyle w obronie Alfy zresztą ona się sama broni.
Do alfy w czapce z daszkiem? Może jeszcze dres do tego? Błagam... to nie 20 letnie BMW...
Ja kupowałem w listopadzie, na kanale dopatrzyłem się leciutkiego nalotu korozji - dosłownie punkty na podwoziu, wczoraj przy remoncie zawieszenia też coś się ukazało w szczycie błotnika przód. Co do tego że nie stuka - jeśli jest świeżo po remoncie, a remont robiony pod handel, to najpewniej fast czy inny badziew - u mnie przetrwał górny wahacz prawy 5000km (pierwsze stuki), za to lewy wyjąłem do wymiany tulei wczoraj i był tam TRW w stanie idealnym (prawy remont po 10000, lewy miał być zmieniany po 15000, ale jak pisałem stan jak nowy). Zobacz działanie klimatronika - nie wiem jak poliftingowe, ale ja mam 2001r i konieczne było czyszczenie panelu sterującego. Mam 240000km przebiegu (na liczniku) i lekko przytarty fotel, bez dziur. Niby to nie wyznacznik, ale zawsze coś. Turbo lekko gwiżdże ponad 2800rpm, ale zero dymu z tyłu i ani grama oleju (po 11000km). Generalne, nie mam przetarć we wnętrzu, poprzednio vw passat po 260000 był też w podobnym stanie, więc wszelkie mocne przetarcia, zużycia, mogą oznaczać ogromne przebiegi. Sprawdź czy w okolicach szyberdachu (o ile będzie), nie trzeszczy/stuka podbitka na dołach. Być może ten typ tak ma, ale u mnie strasznie wkur**a.
Generalnie bez zbytniej podniety, bo ja się zjarałem wyglądem i stanem 'na pierwszy rzut oka', po tym co zobaczyłem pod postacią vw passatów, mondeo MK3 i lagun 2 za podobne pieniądze.
Wrzuć jakieś dane o interesujących Cię modelach tutaj, to może któryś z użytkowników forum znajdzie sekundę i rzuci okiem;) Pozdrawiam!
Ja tam jeszcze nie zszedłem poniżej 5,5 litra. Ot jak jak ja, raczej żona. U mnie średnio 6 litrów. W trybie mieszanym.
O korozji podłogi wspomnieliście, ale zapomnieliście o korozji mocowań dla przedniego zderzaka, to jest bardzo częste w AR 156, u mnie już praktycznie ich nie ma, trzyma je tylko korozja. Żeby zobaczyć czy turbina dużo oleju podaje do dolotu to możesz ściągnąć wąż prowadzący od IC do dolotu i zobaczyć jak dolot w środku wygląda. Przy okazji posprawdzaj czy kluczyk otwiera wszystkie zamki, bo jak wiadomo jak auto ma zdalnie sterowany to się z zamków nie korzysta i później masz problemy z otwarciem drzwi z kluczyka, ja musiałem ostatnio włazić przez bagażnik, żeby drzwi otworzyć po wyczerpani baterii w pilocie, a z racji tego, że mam sedana to wyobraź sobie jakie to było "łatwe i przyjemne"
Co do spalania 1.9 JTD 105KM to moja cykl mieszany tak koło 6-6,5l pali tylko ja mam ciężką nogę i to swoje robi. Oczywiście takie spalanie na włączonej klimie ;)