Ja mam tak samo,ale nie zwracałem na to uwagi.Zrobie póżniej zdjęcia i wrzuce je:)
Printable View
Ja mam tak samo,ale nie zwracałem na to uwagi.Zrobie póżniej zdjęcia i wrzuce je:)
mam oryginalne obręcze i opony w oryginalnym rozmiarze
przyznam, że nie porównywałem danych z serwisówki do rzeczywistości, ale taka mnie myśl naszła, że coś może być nie ten tego w danych beissbarth, na którym robiłem geometrię ;)
Mam ori telefony i opony 225/45/17 ET 30,5 ;) i w sumie pochył jest taki sam gdy miałem wcześniej 205/50/16 ET 30,5. Więc to raczej nie od felg.
Choć w moim przpadku ktoś obcy musiałby obiektywnie spojrzeć na to pochylenie, bo ja chyba trochę przewrażliwiony jestem :P
Et felgi,srednica,poszezki i inne bzdety(kolpaki np) nie maja wplywu na kat pochylenia kol;).Przy braku regulacji zwiekszenie kata pochylenia powoduja luzy (wybite tuleje),uszkodzenia powypadkowe nienaprawione wlasciwie.Zawieszenie pod obciazeniem lub przy obnizeniu zawieszenia(celowo lub spowodowane zmeczeniem sprezyn)konstrukcyjnie zwieksza kat pochylenia.Dlatego nalezy korygowac wartosc zbieznosci w zaleznosci od wysokosci zawieszenia.:)
Wiem że można wyregulować nawet rozjechane koła by nie darły opon, zrobiła to poprzednia właścicielka mojego samochodu, różnice jakie powstały już po wymianie na PU to (o zgrozo) 34mm na sumie obu kół przy zbieżności.
Dobra rada, jeśli ktoś się wybiera na zbieżność to niech jedzie na np zimówkach a nie na dużych kołach. Rożnica polega na tym że sprzęt do laserowego ustawiania był do max 16" za 70zł a powyżej tego rozmiaru 120zł za komputerowe ustawianie. Może i pierdoła ale 50zł na benzynę zawsze zostanie :)
geometrię powinno się robić na obręczach zalecanych przez producenta, bo na takie koła są podawane parametry i musi być dobrze
ciśnienie w oponach odpowiednie, kompensacja, potem regulacja tyłu i przodu
Sam wole ustawiac geometrie na stalowkach bo wiele latwiej zamocowac przyrzady.:)
też prawda i mniejszy stres o zarysowanie ;)
U mnie stalowki sie nie mieszcza.:(