No dokładnie - świetny pomysł. Wstępnie umawialiśmy się z Radziem na Lukoilu (stacji paliw kolo Reala). Godzina jeszcze do uzgodnienia. Wyslę Ci na PW mój nr telefonu i szczegóły ustalimy tam.. :)
Printable View
A którędy śmigacie? Przez Stolno czy Dragacz?
Kuba, wrzuć mi też na Pw swój nr telefonu, bo czasami coś potrzebuję, a do Ciebie akurat nie mam jeżeli chodzi o ludzi intensywnie udzielających się w świeckich i okolicznych spotach.
Poza tym wpadłem na pomysł, który wymaga troszeczkę pracy, wysiłku i chęci nas wszystkich. Ostatnio Świecie i okolice (Grudziądz, Chełmża, Świecie i okolice) dosyć aktywnie się angażuje w Życie Alfy. Większość z ww uczestników spotów jest też forumowiczami i klubowiczami SCAR. Chcioałbym więc postarać się o stworzenie i podpięcie strony na SCAR. Tak żebyśmy mieli odrębny dział w którym moglibyśmy prowadzić zapisy, zbiórki na flagi i gadżety dla miejscowych (np tak jak w przypadku flag). Moglibyśmy także tam organizować lokalne spoty, zloty. wszelkie oględziny aut, pomocy, itd także możemy tam zamieszczać. Ja np, chciałbym pomagać kolegom sprawdzaniem FESa, jeżeli dobrze go opanuję ;) Nie oznacza to jednak jakiegokolwiek odcięcia się od całego SCAR.
Co myslicie tak wstępnie o tym pomyśle? Chciałbym też poruszyć ten temat na najbliższym, środowym spocie.
U mnie lokalny patriotyzm jest bardzo silny, więc odcinanie się od SCAR nie wchodzi w rachubę... Swoją droga to, że my jesteśmy aktywni powinno pozytywnie wpłynąć na BDG i najbliższe okolice, rozruszać towarzystwo - zwłaszcza, że lato za pasem ;) Tak by temat "nasze spotkania" był bardziej popularny niż "widziany/widziana" :)
Tworzenie sub-getta nie jest wg mnie najlepszym pomysłem. Ale na spotkaniu możemy temat obgadać, być może błędnie pomysł interpretuję :)
No własnie podkreślam, że NIE CHCĘ się odcinać od SCAR, ale stworzyć bardziej lokalną podstronę. Z tego co widze, były już takie próby, np. temat w stylu "spoty Świecie". Z tym, że moim zdaniem taki temat nie ma [przyszłości, bo kto Ci będzie wchodził w taki temat po jednym, góra dwóch spotach. Raczej nowy temat jest bardziej rzucalny w oczy, dlatego Ci, którzy chcieliby bardziej zaangazować się lokalnie, mieliby ułatwione zadanie.
Własnie o to chodzi żeby rozwijać lokalny patriotyzm, tak jak gdzieś napisałem "jesteśmy aktywni, ale chcemy być aktywniejsi". Jest to jakiegoś rodzaju sposób na podwyższenie zainteresowania Alfisti ze Świecia i okolic, zwłaszcza, że przeważnie jak jedziemy gdzieś to Ruszamy w stylu "Świecie i okolice jadą gdzieś tam", poza tym są częste Spoty w Świeciu lub spoty wyjazdowe, ale temat kręci bardzo mocno wokół Świecia. Nie chcemy się oddzielać od Bydgoszczy, ale prawda jest taka, że Bydgoszcz jest dość leniwa w dalszych wyjazdach. A w naszych okolicach Świecie jest bujnie rozwijającą się miejscowością jeżeli chodzi o AR. Dowodem na to są ostatnie flagi, wyjazdy, itd. Plany są też na organizację małego zlociku weekendowego na 2-3 dni. Po prostu zależy mi na zrobieniu maluitkiej podstrony, która zawierałaby wszystko to, co związane ze Świeciem. Nie ukrywam, że mam tutaj też na mysli wypromowanie trochę miasta, z korzyścią dla marki- więc dla czego nie? :)
---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:43 ----------
ps. Poza tym mając taki poddział na SCAR dużo wiadomości i tematów przeszłoby właśnie na SCAR, więc rozwijalibysmy nie tylko Świecie, ale takżę forum SCAR- korzyści dla każdych, moim zdaniem
OKi, może masz rację, że jak Bydgoszcz zobaczy, że Świecie i okolice działa, to im będzie wstyd i też coś będą robić? :P Rozumiem, że ludzie mają obowiązki, wydatki i różne powody przeszkadzają by uczestniczyć w każdym spotkaniu, ale faktycznie masz rację, że są też leniwi i niesłowni - cóż, takie czasy, i to czy się jeździ Alfą czy "niemcem" nie ma tu znaczenia. Niektórzy mają AR bo lubią ale nie czują potrzeby utożsamiania się i jednoczenia ze społecznością - też trzeba to uszanować.
Lubię zaglądać na forum AH, ale lokalnie bliższe jest mi SCAR, nawet gdy dzieje się tam kilka razy mniej. Tu nawet nie ma regionu "kujawsko-pomorskie" tylko podczepiamy się pod zachodniopomorskie/pomorskie...
Tak czy inaczej rozumiem ideę przyświecającą Twojemu pomysłowi i masz moje poparcie :)
No to Mantisa urobiłem na swoje :P
a co reszta kolegów o tym mysli, tak wstępnie? Oczywiście nie namawiam na odskakiwanie od tematu :)
---------- Post added at 08:32 ---------- Previous post was at 08:22 ----------
i o to własnie też chodzi... tutaj jesteśmy takimi "wyrzutkami" :P a przecież nie ma mowy, żeby robić dział "region Świecie" na forum ogólnopolskim. A Prawda jest taka, że Świecie to pewnego rodzaju "prowincja" Bydgoszczy, bo w okolicach nie ma chyba nic bardziej nadającego się :P że się tak wyrażę. Ot i wszystko zbiera się do kupy i o to mi właśnie chodzi