Nie ma innego gniazda.
Ilość opcji - nie pamiętam, musisz sam sprawdzić.
Printable View
Nie ma innego gniazda.
Ilość opcji - nie pamiętam, musisz sam sprawdzić.
Ponawiam temat z racji tego że idą "chłodne dni" Już mi ręce opadają :( , wszystko przeszukałem, i dalej nie udało mi się znaleźć przyczyny nieprawidłowego sterowania silniczkiem od klapy ciepło/zimno oraz nie działające oświetlenie kabiny. Masy sprawdzane, silniczek wymieniony, podłączałem już 3 panele sterowania i nadal to samo. Czy za sterowanie klapą może być odpowiedzialny jeszcze jakiś moduł ? czujnik ? W podobnym temacie jeden kolega napisał że pomogła wymiana "modułu komfortu" gdzie on się znajduje ?
Którą wersją FESa da sie połączyć z klimą w 156 przed FL?
Płatną :p
Wysłane za pomocą myśli z i9100
Mam pełną ,płatną wersję i wyskakuje błąd połączenia... tak jak by w ogóle nie wykrywał klimy. Z silnikiem, ABSes i poduchami bez problemu się łączy.
Nikt nie pomoże ? :( Dodam iż w dodatku muszę coraz dłużej czekać na załączenie się nadmuchu po przekręceniu kluczyka. Kiedyś od razu startował, a teraz trzeba czekać kilka minut zanim załapie.
jeśli masz ustawioną wyższą temp w samochodzie niż w nim panuje to żeby się nawiem włączył to musi się najpierw płyn chłodniczy nagrzać żeby niepotrzebnie nie dmuchać zimnym tylko ciepłym. Z tych twoich objawów to bym obstawiał że masz uszkodzony czujnik temp wewnątrz kabiny. możesz go sprawdzić w następujący sposób przekręć na maksa na zimno i zobacz czy odrazu ci dmucha po włączeniu zapłonu a następnym razem na maksa na gorąco i odpal auto i zobacz czy po chwili zaczyna dmuchać lub możesz go wyciągnąć i zmierzyć omomierzem jaki ma opór przy różnych temp czyli wkładamy do zamrażarki na kilkanascie minut i wyciągamy, podłączamy miernik i patrzymy jak się opór zmienia jeśli się ustabilizuje w temp pokojowej to go lekko podgrzej np suszarką do włosów. przy temp 25 stopni powinien mieć chyba 10 kohm
Lub fesem sprawdzić czujke.
Wysłane za pomocą myśli z i9100
jeśli ogrzewanie ci nie chodzi to warto by było się podłączyć pod komputer klimy a jeśli nie możesz to może warto sprawdzić czujnik temp płynu chłodzącego bo może dlatego nie chce ci grzać