Antena znajduje się wewnątrz kluczyka. Jest ona wykonana w formie ścieżki na płytce z elementami elektronicznymi.
Printable View
Antena znajduje się wewnątrz kluczyka. Jest ona wykonana w formie ścieżki na płytce z elementami elektronicznymi.
Antena odbiornika raczej nie jest w kluczyku :)
Znalazłem taki serwis : http://www.kocar.com.pl/index.html
dzwoniłem do nich z pytaniem o dorobienie kluczyka. Jest taka możliwość , nowy kompletny kluczyk + karta kodowa gratis , kosztuje 500zł.
W najbliższym czasie wybieram się do tego serwisu , jak dorobię ten kluczyk to zamieszczę informację.
Mam pilota z diodą i bardzo chętnie poprawił bym zasięg - normalnie powiedzmy max 2 metry od auta łapie, natomiast otwieranie bagażnika to już jest loteria, czasem działa, czasem nie. I chyba nie jest to wina styków, skoro w tym czasie dioda jednak mruga, znaczy się coś tam się w środku dzieje. Pewnie właśnie problem z zasięgiem.
A gdzie jest odbiornik w aucie? I czy odpowiada on jednocześnie za bagażnik i drzwi, czy są osobne w różnych miejscach?
- odbiornik jest w BC (body komputerze).
- zasiegu nie poprawisz, po lifcie w aucie jest wymieniony układ scalony w BC.
Mam taki sam kluczyk jak na fotce. Auto z 2003 roku.
wiem gdzie karty wyrabiaja za 150zl od strzału nr sterowika silnkia powinien wystarcyc
Koledzy ja mam kluczyk z diodą i to na dodatek jeden jedyny mój kluczyk a i otwieranie to też loteria, jak dobrze go przycisnę to się otworzy ale to muszę stać przy samochodzie.Próbowałem dawać niby znawcom aby polutowali, przeczyścili ale to nic nie pomogło.Można to gdzieś zrobić?Bo jak dzwoniłem do ASO to koszt kluczyka z karta i kodowaniem to ok 1400zł z tego co pamiętam.
Mam ten sam problem, raz działa bez problemu a raz muszę kilka razy wciskać guzik na pilocie. Z tego co opisujecie koszt dorobienia jest nie mały, więc chyba wyjdzie taniej kupić alarm z pilotem i sobie zamontować lub taki sterownik http://allegro.pl/sterownik-zamka-al...398732105.html
Będzie co prawda przy kluczyku wisiał pilot ale nie będzie problemu z otwieraniem.
147 2001r kluczyk z dioda śmiga jak szalony otwiera zamyka cud miód i malina