To był jej pierwszy raz ;) kiedy nie chciała odpalić. Dziwi mnie to że tak nagle. Napiszecie mi co to za pompa CR gdzie jest i gdzie się znajduje czujnik położenia wału?
Printable View
To był jej pierwszy raz ;) kiedy nie chciała odpalić. Dziwi mnie to że tak nagle. Napiszecie mi co to za pompa CR gdzie jest i gdzie się znajduje czujnik położenia wału?
Elektromechanik jeszcze nie doszedł do tego co jest. Wie że akumulator leje i jest do dupy i że auto odpala po samostarcie ale paliwo nie dochodzi i w kompie było w cholerę błędów. Jutro będzie dłubał dalej.
Jak po samostarcie odpala i z popychu to pewnie czujnik położenia wału. Powinno wywalić błąd na kompie i kontrolka awarii silnika powinna się zaświecić. U mnie tak było. Za pierwszym razem nie chciała przez 3 godziny odpalić. Później różnie ale ogólnie przez miesiąc często musiałem pchać :)
Nowy czujnik to grosze (70-100zł). Wymiana samodzielna to chwila jak się ma kanał albo podnośnik. Ja mam tylko małą rampę, dzięki której podniosłem auto o jakieś 30-40cm i na leżąco wymieniałem.
I mamy finał. Okazało się że akumulator był kijowy a płyn uciekający z niego uszkodził przekaźnik pompy paliwa. Dziękuję wszystkim którzy starali się pomóc.
to teraz dobrze wypłucz miejsca gdzie wyciekal elektrolit , bo zje ci wszystko