-
Głupia pompa wody moze miec nie przyjemny halas,sprawdzic czy na pewno jest zmieniona...
czesto oslony sa popekane i skancerowane przez mechanikow i moze cos trzec,latac bo np bez blokad ktos sobie znaki robi i plastiki nie wytrzymuja.Nic sie nie wywrozy z fusow wiec rozbiorka cie czeka na pewno
-
Części były wymienione bo miałem stare w ręku... A czy naciąg paska mogę sobie regulować bez blokad i bez ruszania rozrządu?
-
Chcesz poprawic naciag paska?
Masz wziernik na napinaczu w postaci kropki,wskaznik do kropki i masz naciag
Zeby na kolach ustawic musisz miec blokady
-
Rozumiem ze naciąg mogę zmienić bez ruszania rozrządu?
-
Jakos sobie zaznacz i probuj ale sadze ze to nie napinacz
-
4 załącznik(i)
Sam napinacz może nie ale pasek może za mocno lub słabo naciągnięty. Sprawdzę...
- - - Updated - - -
Zajrzałem dzisiaj pod pokrywę rozrządu i niestety zobaczyłem kilka niepokojących rzeczy a mianowicie pasek pracując na kołach lekko rusza się na boki widać to na filmie druga sprawa to napisy na pasku nie za wiele już ich jest
Załącznik 57639
druga sprawa to rolka prowadząca z której chyba się smar wycisną czy to oznacza jej koniec smar również był na obudowie
Załącznik 57640 Załącznik 57641
Naciąg paska wygląda tak nie wiem czy za mocno czy za słabo czy tak może być??
Załącznik 57642
Na filmach widać jak pasek się rusza do tego jeszcze znalazłem uszkodzone łożysko rolki na napinaczu paska wielorowkowego...
http://www.youtube.com/watch?v=mJtKL...ature=youtu.be
- - - Updated - - -
drugi film już po nagrzaniu słychać to rzężenie
http://www.youtube.com/watch?v=gTbR7wPCOaI&feature=youtu.be
-
Z tego jak to wyglądało mój rozrząd był składany jak w polonezie tzn na farbę
-
pasek faktycznie troche chodzi na boki ale tym to akurat bym sie nie przejmował. Ta rolka prowadząca nie wygląda za ciekawie. Poluzuj pasek i odkreć tą rolkę ( rozrządu nie przestawisz) i ja zmień
-
Ok to tą rolkę zmienię sprawdzę jeszcze napinacz i pompę a co z paskiem ze napisy z niego zeszły?? I co z tym dźwiękiem który słychać na drugim filmie.
-
Posprawdzaj obudowy,napinacz mozesz podciagnac odrobinke na te kropke
Na farba to moze byc roznie,musza byc blokady akurat tez tutaj