Przecież to jest oczywiste, że chromowany plastik jest tańszy niż metal. Tak samo jest z klamkami wewnętrznymi. Przed liftowe mają metalowe klamki, po liftowe plastikowe.
Printable View
Przecież to jest oczywiste, że chromowany plastik jest tańszy niż metal. Tak samo jest z klamkami wewnętrznymi. Przed liftowe mają metalowe klamki, po liftowe plastikowe.
No dobra, tyle że ten metalizowany plastik z ASO jest naprawdę drogi.
Dla ciemnego nadwozia powinny być obowiązkowe ;)
a ja bym wolał plastikowe pomalowane na chrom. Chrom będzie cięższy i wtedy nie można już mówić o alleggerita :D
Jakaś dziwna akcja co mówicie Panowie.. moje Momo na 100% są z alu.. rozbierałem je pare razy..
Ale z tymi satynowi z ASO to chyba po którymś roku zaczeli robić plastik metalizowany.. bo pamiętam jak marcins737 jeszcze był na alfaclubie to on wspominał przy czyszczeniu swojej GT Blackline III że polerował szlifierką podobnie jak ja moje momo.. gdyby to był metalizowany plastik to napewno przebiłby się szliferką do plastiku.. także on napewno miał również z prawdziwego alu..
Także coś musiało się zmienić w ASO że teraz plastik sprzedają.. albo może są dwa warianty, tańszy i droższy.. można zadzwonić i sprawdzić..
A i ogółem łatwo sprawdzić czy masz alu czy plastik.. jak polerujesz alu (i po sekundzie nie widzisz plastiku) tylko czarny pyłek to na 100% masz alu..
a czy samemu takie chromy można zrobić ? czy tylko zostają te nakładki albo własnie te z tej aukcji co ja podałem ?