Ja mam Peugeota 2.0 po wywaleniu DPFa i jest dokładnie tak jak piszesz. Lekki smród z rury, ktory czuć przy cofaniu. Przyzwyczailem sie do tego i Tobie tez radze. Chyba nie ma na to lekarstwa - wlasnie po to jest DPF aby ten smród likwidować :)
Printable View
Ja mam Peugeota 2.0 po wywaleniu DPFa i jest dokładnie tak jak piszesz. Lekki smród z rury, ktory czuć przy cofaniu. Przyzwyczailem sie do tego i Tobie tez radze. Chyba nie ma na to lekarstwa - wlasnie po to jest DPF aby ten smród likwidować :)
Ja też nie mam DPF-a ale w spalinach żadnej zapachowej patologii nie stwierdziłem.Za to pojawił mi się dziś rano inny efekt uboczny-jako że mój DPF został wypatroszony a obudowa została- (dla zmylenia przeciwnika),to spełnia ona chyba funkcję "zbiornika retencyjnego" bo rano po odpaleniu silnika, pary z rury było naprawdę sporo.Auto stało pod domem całą noc w ulewie.
Pojechałem jednak " dla spokojności" do zaprzyjaźnionego mechanika (2 km),który niczego niepokojącego w ledwo widocznych już spalinach nie stwierdził.Pozdrawiam.