- nie działa podnoszenie szyb po wyjścu z auta, tyle zauwazyłem
Printable View
- nie działa podnoszenie szyb po wyjścu z auta, tyle zauwazyłem
powiem wam o silniku 1.6 16v ts lipa w huj. mi zawineła sie panewka na wale i cały silnik rozjebało gdzie przebieg 115 tyś. nie polecam
- - - Updated - - -
zmieniać chce na taki sam oczywiście, nie chce mi sie kąbinować. cieżko mi dostac ten silnik oprócz allegro bo tam sa ale nie ufam im. ma ktos może namiary na taki silnik?
- - - Updated - - -
wersja 120 koni
dokładnie nie wydawaj takiej opinii jeśli przebiegu nie sprawdzałeś bo może tyle mieć na jednym kole... liczniki są kręcone nie od dziś... a skąd kolego jesteś?? mam kumpla co często remontuje silniki po panewie nie wiem ile silnik kosztuje ale naprawa pewnie tańsza...
aha bo co do remontu za zależny jak silnik uszkodziło... wiesz coś więcej co jest uszkodzone??
typowy polak kupił auto 10 letnie sprowadzone i 100 tysia przebiegu :D
ja wiele nie jeżdżę a robie około 20 tysia rocznie za granicą robią 2-3 razy tyle razy 10 lat masz 300 tysia
ja mam 11 letniego benzyniaka kupionego w Polsce przebieg mam oryginalny :) jak kupowałem 2 lata temu to miłą 238 tysięcy teraz ma 275
Jasne, że są wyjątki, ale jakoś dziwnie dużo tych wyjątków na allegro ;)
Niestety chciwość Polaka jest taka, że choćby miał się zesrać, to i tak cofnie licznik (znam osobę, która przywiozła samochód dla siebie, i na wstępie cofnęła licznik... nie wiem, czy dla szpanu przed kumplami?).
Niestety... takie naleciałości poprzedniego ustroju (jak nie jesteś cwaniak, to jesteś leszcz...).
Im dłużej tu żyję, tym mniej chętnie...
Silnik 1.6 TS wersja 120KM mam i mogę polecić bo naprawdę ładnie brzmi i parametry jak na wagę auta i pojemność ma nie złe... w dodatku mam go w gazie i śmieszą mnie opinie "silnik nie nadaje się do gazu"...
Przekręcanie liczników w polskiej mentalności jest głęboko zaszyte i wynika z tragicznych konstrukcji prl.
Taki polonez przy przebiegu 100 tyś był mega trupem po 2 kapitalkach. Auta nowożytne z przebiegiem 300 tyś nie są tak zorane jak ówczesne wynalazki. Natomiast w mentalności przebiegi się zaszyły. Nie ma możliwości w rozsądnej cenie sprzedać auta na "allegro" z przebiegiem 300 tyś gdy wokoło same 150tyś igły.
Znam przykład salonowego XC90 w którym właściciel (jeden) nabił po polsce 450 tyś. auto wysokiej klasy i robione na bierząco, dbane. ASO oceniało procent zużycia pojazdu na jakieś (jedynie) 40% przy czym nie było szans go sprzedać na allegro wśród innych "zdrowych okazów". Nie było jednego telefonu z pytaniem przez pół roku przy czym cena była niska. Właściciel owego Volvo przyjechał do serwisu z prośbą o przekręcenie i udokumentowanie zabiegu aby otrzymać choć jeden telefon podczas którego od razu powiedział że auto jest kręcone. Po tym jednym telefonie auto sprzedał i nowy właściciel nie mógł się nadziwić w jakim dobrym stanie jest to auto...
Twój TS albo był kręcony albo miał jakąś wadę albo coś się wydażyło bo jak słyszysz nasze serducha wciąż biją, a właściwie się kręcą (i to wysooooko :))
Wstawiaj 1.8 16V z 156 ;)
dokładnie ja mam 1.6 TS wersja 105km auto kupiłem z pewnych rąk z przebiegiem 73tys.km jezdze już półtora roku wymieniam olej co 10tys. i też ma się dobrze teraz mam prawie 90tys, i jak będe zmieniał to chętnie kupie TS a tylko że po FL.