-
andrzeju miernikiem ,miernikiem .a swiece poprostu juz jest czas / przebieg/.ps odbiegajac od tematu,piotr zalal teraz mobila / poprzednio byl castrol magnetec/ i stwierdzil ,ze temperatura oleju jest wyraznie wyzsza niz poprzednio. w sumie milo bylo znow zasiasc w 155 :D
-
Czy mozna srawdzić żle pracującą sondę analizatorem spalin ?
-
i tak i nie. analiza spalin okresla tylko ze sklad jest taki a taki i na podstawie tych danych mozna wyciagac wnioski ale na 100 % nie da sie okreslic co akurat jest przyczyna zlego skladu spalin. andrzej wymigaj sobie bledy i bedziesz wiedzial
-
He he ja problemów z moją V6 nie mam tylko tak pytam bo kłopot raczej dotyczy 156 T.S to jest dopiero gówno wolne obroty szaleją i doszło nawet kłopoty z rozruchem. Moja V6 naprawdę lata bezproblemowo nawet mam ochotę coś w niej popsuć , mam nawet dodatkowe komplety głowic i napewno jedną będę zmieniał bo lekko przytarło krzywkę na wałku i to z mojego zaniedbania az wstyd się przyznać ale czasem pośpiech się do tego przyczynia :oops:
-
U mnie sonda jest padnieta. i objawia sie to dlawieniem przy lekkim dodawaniu gazu jadac. i smierdzi benzyna :P
-
Dobrze że Piotriix przypomniał :) po zalaniu Mobila 10W-40 temperatury oleju (sugerując się oczywiście wskaźnikiem na desce rozdzielczej) są znacznie wyższe niż Castrola Magnateca :) i to przy takich samych warunkach eksploatacyjnych (mam na mysli chociażby trasa) co potwierdza gorszą jakość oleju. W sumie dużym wyznacznikiem jest cena. Mobil jest tańszy... Nie polecam :)