no jeśli cena auta rynkowa będzie około 40tys to akcyzy około 8 tysi
Printable View
no jeśli cena auta rynkowa będzie około 40tys to akcyzy około 8 tysi
A jakie są jeszcze takie fajne alfy ?? bo szukałem sobie i znalazłem 159 3.2 w benzynie limuzynę :P i są jeszcze jakieś takie fajne samochody ??
Brera i Brera w cabrio czyli Spider
Poliftowa GTVka 3.2V6, 166 FL 3.2 V6, 156 GTA, 147 GTA, Brera/159 3.2 V6 (z tym że to już nie jest busso V6 tylko takie z opla, brzmi jak kosiarka, tyle że może mieć napęd na 4 kapcie). Chyba że tolerujesz traktora to 159/Brera 2.4 JTD 20V Q4 210KM.
wszystko fajnie, ale przy 40tys. to bym nie liczył na 159/Brerę/GT z silnikiem 3.2 ;)
chyba, że jakiś egzemplarz z bujnym życiorysem.
nie mów że za 40-45 tysięcy nie kupi dobrej GT 3.2 w Polsce
sam się przymierzam do GT na przyszły rok ;)
aczkolwiek do JTD - tak czy inaczej fajne egzemplarze JTD zawierają się w przedziale 30-40tys, a fajne V6 były powyżej 50tys
OK, V6 głównie oglądałem na mobile, bo w PL niewielki wybór był. Nie mówię, że nie kupi, ale czy będzie dobra?
Nie ma sensu powtarzać tego co już zostało na temat 3.2 V6 na forum (dodatkowo polecam ALFA CLUB) napisane - przy odrobinie wysiłku znajdziesz odpowiedzi od jego użytkowników - dla ułatwienia przy GT oprócz moich postów szukaj tych od userów Grzesiek K. i adi, dodatkowood posiadaczy GTA - coxu, Niski, wasyl, ol3j i Matejko - ostatni raczej na AC.
Co do tematów - to przeszukaj wątki w "Porady przy zakupie" i "Bazar" - gdzie połączenie GT i V6 od razu rzuca się w oczy.
Co do porównań z zakresu osiągów - to w auto moto sport (pewnie jakiś link na ich stronie znajdziesz) - GT V6 była konfrontowana z Brerą V6, z ciekawym opisem emocji redaktora, który je testował.
Na koniec - może i "niedłubnięte" modele z Busso nie zawsze dotrzymują już kroku konkurencji, ale z pewnością potrafią nadal (mile) zaskoczyć doznaniami z jazdy, zwłaszcza spontanicznością reakcji przy przyspieszaniu (dojście do odcięcia) - połączoną z niepowtarzalnym dźwiękiem.
Jak napisałem wyżej - może czasami osiągom nieco brakuje - za to stylu nigdy.
GT ze starym dobrym V6 Busso pod maską to bardzo fajne auto, sam silnik moze najekonomiczniejszy nie jest chociaz w trasie potrafi zejsc nisko ze spalaniem za to daje masie frajdy mimo ze juz go troche wykastrowano 4 katalizatorami itp.
Moja rada taka, przejedz sie GT V6 i sie w niej zakochasz :)
jeszcze żone rzuci - tak mu nie doradzaj Grzesiek!