czyli jaka cena i w którym miejscu na więckowskiego ?
Printable View
dałem albo 72 albo 75zł na Więckowskiego 22
Ja mam pytanie bo przy mojej 1.9 jtd 105KM z przodu i z tyłu są pełne tarcze (oryginalnie) i dziś wymieniam z tyły tarcze i klocki. Okazuje się, ze tarcze magneti marelli, które po numerze przeznaczone są na przód, wyglądają identycznie jak te z tyłu. I moje pytanie czy mogę je tak zamontować? Tzn. tarcze które według producenta sa przewidziane na przód ja mam zamiar zamontować z tyłu? Proszę o możliwie szybką odp. bo mam auto podniesione i nie wiem czy w ogóle podchodzić do tematu z tymi tarczami.
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
Dadam tylko, ze wydają się być identyczne
Nwm co ci napisac z jednej strony jezeli sa identyczne to bym matowal ale z drugiej strony po nr pasuja na przod
Już zamątowane, podeszły bez problemu :) Jeszcze nie jeździłem bo robię przód zawieszenie, ale do niedzieli powinienem się wyrobić. Dam znać jakie efekty.
Pozdrawiam!
Tarcze spisują się świetnie! Numer Magneti Marelli to 71770931 zastąpiony przez 71739641 i wg. ePER powinny być na przód. Ale są mniejsze i mają inne odstawienie i PRZEDE WSZYSTKIM idealnie pasują na tył!
Nikt już nic nie doradzi :( ???
bierz mikode , jest polecana na forum
Ja poelce to co mam.
Czyli ATE + ATE
Hamowanie pierwsza klasa ... dziś pokazały co potrafią jak gość mi wyszedł na czołówkę... byłem w szoku że auto potrafi w takim czasie zatrzymać się praktycznie w miejscu ... (fakt opony 225 pewnie tez robią robote) ale jednak hamulce swoje pokazały.
Jedyną wadą tego kompletu - który jest u mnie. Jest ogromne pylenie ... w zeszłym sezonie miałem świeżutkie wymalowane jasno srebrne felgi .. które po 2 hamowaniach wyglądały na grafit.
Teraz mam ciemny chrom felgi - i juz mi nie przeszkadza to pylenie.
Jeżeli Alfa w moich rękach doczeka się wymiany klocków to zapewne powędrują dokładnie takie same ATE - jestem z nich mega zadowolony.