Hm ja ci proponuje podjechać do gościa od klimki jak dobrze pamiętam diagnozowanie kosztuje chyba coś 30-40zł. Myślę że warto. Możliwe że naprawdę czynnika nie masz.
Printable View
Hm ja ci proponuje podjechać do gościa od klimki jak dobrze pamiętam diagnozowanie kosztuje chyba coś 30-40zł. Myślę że warto. Możliwe że naprawdę czynnika nie masz.
po co płacić mu 40 zł jak samemu można to zrobić tylko lekko naciskaj i na chwile
rozepnij jedyne złącze jakie jest na sprężarce i podaj napięcie z akumulatora z plusa, powinien załączyć się elektromagnes jeżeli nie załączy to znalazłeś problem, miałem podobnie, sprawdź też czy napięcie dochodzi do tej wtyczki po kablu, jeżeli nie dalej jest bezpiecznik 7,5 w skrzynce przed akumulatorem, jeżeli padł bazpiecznik to wkladając nowy, na załączonym zapłonie i klimie ale zgaszonym silniku usłyszysz jak załącza przekaźnik lub wyczujesz przykładając do niego palec, jeżeli to coś dalej to jeszcze nie przerabiałem
nawiązując do tematu o klimatyzacji chciałbym zapytać ile czynnika w układzie klimy jest w 147 przy silniku 1,6 i manualnej klimie? teoretycznie w/g moich danych powinno być 550g ale czy uda się to potwierdzić z zaufanego źródła?
a kontynuując wypowiedzi kolegów:
jakieś ciśnienie zawsze jest (ok 4-5 barów nawet jeśli jest za mało czynnika) jeśli układ jest w miarę szczelny więc taki test jest o kant... najprościej jest podłączyć komputer i wyjdzie wszystko
550g bo ostatnio nabijałem