Ktoś z Was posiada niebieski kabel od Viakena z 4ro pozycyjnym przełącznikiem?
Zakupiłem taki i okazuje się, że z ECU i poduchami łączy bez problemu ale z ABSem nijak nie chce. Próbowane w trzech 156.
Czy ktoś ma podobny problem z tym kablem?
Printable View
Ktoś z Was posiada niebieski kabel od Viakena z 4ro pozycyjnym przełącznikiem?
Zakupiłem taki i okazuje się, że z ECU i poduchami łączy bez problemu ale z ABSem nijak nie chce. Próbowane w trzech 156.
Czy ktoś ma podobny problem z tym kablem?
Dzięki. Wychodzi na to, że z moim kablem jest coś nie tak a gwarancji na niego raczej już nie mam ;/
to zależy co chcesz robić
już gdzieś pisałem
odb II tym zwykłym nie skasujesz np service , nie zrobisz proxy
ale zrobisz wiele innych rzeczy
ale już te powyżej wymagają ELM'a
ot tyle
w sumie nawet zakup obu kabelków nie jest mega wydatkiem więc można sobie pozwolić
tak właśnie patrzę że nie jest to nadzwyczajny wydatek. Poprostu chciałem wiedzieć.
Bocian wiem że były ale mam ciężki okres (budwlany) i mam chwilę na obejrzenie forum i tyle....
Czyli ja dałem du.. bo wczoraj kupiłem taki:
http://moto.allegro.pl/interfejs-fia...417803821.html
a chciałem też mieć wszystko w "jednym" :rolleyes:
Niebieski łączy się z silnikiem, poduszkami i ABS ale nie pozwala na bardziej skomplikowane operacje. Natomiast ELM327 standardowo nie pozwala na łączenie się z poduszkami i ABS. Głównie w AR kasuje się błędy poduszek i sprawdza za co odpowiada kontrolka silnika gdy się zapali. Dlatego jak ktoś chce tylko kasować błedy to wystarczy mu ten niebieski a jak ktoś chce coś więcej kombinować to niech dokupi ELM327. Natomiast zakup samego ELM327 jest słabym pomysłem gdyż najprostszy błąd poduszki i mamy problem.
Masz niebieski do silnika, ABS i poduszek oraz dodatkowo przejściówkę do starszych modeli.