w skrócie napisałem że od alternatora, bo efekt był taki, że masy brakowało na alternatorze.
Oczywiście urwany był przewód masowy silnik-podłużnica
Pozdrowienia dla Żonkila
Printable View
w skrócie napisałem że od alternatora, bo efekt był taki, że masy brakowało na alternatorze.
Oczywiście urwany był przewód masowy silnik-podłużnica
Pozdrowienia dla Żonkila
A no to się wszysko zgadza :) juz myślałem ze mistrzowie ASO wymyślili nową usterkę :) Ale za 400zł ..... przesadzili
moze sie dopne do tematu zeby nie otwierac nowego
niedawno mialem te same objawy czyli lampka akumulatara a pozniej inne systemy padly po wylaczeniu juz nie zapalil
robota musiala byc zrobiona na gwalt wiec wyciagnolem altka i sprawdzilem i lipa
wiec szybko do sklepu i kupilem nowy (250 Euro)
jest ladowanie (14,2V przy zapalonym silniku i 13,4V przy zgaszonym) i dziala super poza tym ze lampka akumulatora nadal sie swieci
dodam ze w FESie zrobilem autoadaptacje i pomoglo na jedno odpalenie przy nastepnym odpaleniu juz sie swiecila
wie ktos czym jest to spowodowane i jak mozna sie pozbyc swiecenia kontrolki akumulatora?
pozdrawiam i z gory dzieki
Kasowałeś wcześniej błędy?
Przy zgaszonym silniku, to raczej ładowania nie ma.:)
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
znaczy wiem ze przy zgaszonym nie ma ladowania hihi
chodzi mi o prod w akumulatorze ze jak silnik chodzi to ma ponad 14V a jak zgasze to jest kolo 13V
czyli laduje altek
Witam ja też musiałem na gwałt szukać alternatora bo mi padł ale ja go dałem do regeneracji i kosztowało mnie to 350euro to coś mi się wydaje że mnie naciągneli
SZATAN na 100% Cie naciagneli:) bo Denso w sklepie kosztuje 230 Euro
a jesli chodzi o kontrolke akumulatora to koledzy POMORZECIE !?!? :rolleyes:
bo altek nowy i laduje oki a swieci wariatka
Czy wyjęcie alternatora ze 159 jest utrudnione czy nie ma z tym problemu?,pytam bo u mnie alternator nie ładuje akumulatora jak powinien(12,5/13V) i pewnie szykuje się wymiana.