To spoko,zobacze jutro czy mi się uda ogarnać temat idzie wiosna wielkimi krokami i niestety ale szyby musza działać poprawnie.3mka
Printable View
To spoko,zobacze jutro czy mi się uda ogarnać temat idzie wiosna wielkimi krokami i niestety ale szyby musza działać poprawnie.3mka
Mam podobny problem lecz sie zamyka ale bardzo ale to bardzo powoli i czasem musze pociagnac szybe recznie do gory zeby szla, a tyl to teraz juz wcale mi sie nie otwiera i nie zamyka :(
Rozkręć boczek i zobacz co jest grane. Może trzeba nasmarować. Tylko później tą folię przyklej :)
No ja mam zaczepy zrobione poprawnie ale nadal coś jak by klinowało szybę i mam takie wrażenie jak by nie chodziła równo
w tych prowadzeniach i nadal chodzi stopniowo?
A nieprzeskakuje Ci na gwincie?
Nieprzeskakuje,zaczep jest ustawiony dobrze,Wszystkie śróbki są na swoich miejscach zaślepki również.Rozkreciłem prowadnice były pogniecione no to je wyprostowałem i upewniłem czy szyby pracują w nich jak należy ale nadal przycina?
No to pomysły mi się kończą... Albo coś zardzewiało albo coś z elektryka?
Przekleje go sobie
Witam
Zebrałem troche informacji na tema stającej szyby i było duzo na temat nasmaruj prowadnice no to wyjęłem jedna nasmarowałem ale zanim ja włożyłem zrobiłem test bez prowadnicy okazało się że chodzi tak samo?Poluzowałem sróby od prowadnicy głównej i próbowałem ja ustawiać na wszystkie sposoby!Nie pomogło,przerwał mi deszcz zanim jednak poszłem do domu chwyciłem ja reką i całą siłą ciągnąłem do góry i wiecie co?Zadnej zmiany,dalej przycina a wiec pytanie czy jakiś przekaznik może być odpowiedzialny za dostarczanie prądu do sterowania szybą?
- - - Updated - - -
No i mam przyczyne drugiej szyby tej którą musze podnosić ręką w środkowej prowadnicy jest zamek taki plastik i ten jest pękniety!Dlatego wychodzi poza rame jak ja zamykam teraz tylko czy dostane osobno taki plastik czy musze kupić cały kąmplet?!
- - - Updated - - -
Do
omron8
To w tej jednej szybie(prowadzeniu)mam to samo co ty,udało ci sie kupić sam plastik czy musiałeś wymienić całe prowadzenie?
NIe można w alfie wymienić samego plastiku,spotkałem wiele modeli w których jest taka możliwość ale nie w alfie:thumpdown: A wiec od strony kierowcy pozostaje wymienić cały mechanizm prowadzenia szyby. P...... kawałek plastiku i tyle zachodu to problem jednej strony od strony pasarzera najwyrazniej coś z pradem,czy ktoś miał podobne sytuacjie?
Macie na gałki?:)
- - - Updated - - -
Wcale się nie dziwie też bym sobie podciągnął szybe bez żadnego problemu