na początek lambda do wymiany - jedna (prawa). później bedziemy szukac dalej, bo był też błąd przepływowmierza, ale to dlatego, że go odpinałem na włączonym zapłonie.
Taki numer lambdy nam wyszedł:025 800 6376 (BOSCH). Ktoś wie czy to prawidłowy?
Printable View
na początek lambda do wymiany - jedna (prawa). później bedziemy szukac dalej, bo był też błąd przepływowmierza, ale to dlatego, że go odpinałem na włączonym zapłonie.
Taki numer lambdy nam wyszedł:025 800 6376 (BOSCH). Ktoś wie czy to prawidłowy?
jeZeli chodzi ci o regulacyjna czyli ta przed katalizatorem to jest dobry nr(0 258 006 376) dla twojego silnika
Jak ją wymienisz , a dalej nie będziesz miał katalizatora to za chwilę znów padnieCytat:
Napisał Januszek
Dobrze Maciek-156 prawi. Sonde wymienia sie na samym koncu kiedy wszystko inne masz sprawne.
Nie za bardzo rozumiem z tym filtrem paliwa. Od którego roku w TSach przestano je montować? Ktos ma jakies wiarygodne informacje?
fred
W TSach montowanych w AR156 nigdy nie było filtra paliwa - niektóre serwisy niemieckie zkładały dodatkowo filtr od fiata marei w okolicach tylnego prawego koła, ale to sporadyczne przypadki.
nie wiem jaki związek ma katalizator do sondy lambda, która znajduje się przed nim ( zanim spaliny dotrą do katalizatora). Wszak nie jestem inżynier mechanik, ale logicznie myśląc - to sonda ZA katalizatorem powinna miec jekieś objekcje. A komputer wykazał uszkodzenie sondy PRZED katalizatorem(nie falowała - stałe napięcie 0,46V). Chociaż przy naszych samochodach rzadko kiedy logiczne myslenie skutkuje;) :mrgreen:Cytat:
Napisał Maciek-156
Sonda znajdująca się przed katalizatorem po jego wycięciu nie osiąga prawidłowej temperatury pracy
U mnie auto przymula sie jak sie mocno rozgrzeje - traci moc - czy to moze byc sonda? No i wtedy tez zaczynaja sie falowania obrotow...
Pzdr.
Jak przymula po rozgrzaniu to raczej sonda, ale warto sprawdzić też elastyczny łacznik wydechu (plecionkę)
Plecionka byla wymieniana jakies 1,5 roku temu - ale co z ta plecionka moglo by byc nie tak?