regulator napięcia w alternatorze
Printable View
regulator napięcia w alternatorze
dzięki za podpowiedzi, ale się uspokoiło samo. Alfa postała dzień i radio jej przeszło. ten regulato jest do kupienia osobno? bo na allegro go niema (przynajmniej do 166)
ładowanie sprawdzone i jest w normie. wcześniej radio wyłączało się samo z siebie, teraz gaśnie i się włancza przy włączeniu nadmuchu i to też nie zawsze.
jednak za szybko się pochwaliłem. wszystko znowu się popsuło tzn. radio włącza się i wyłącza non stop tak,m że nie mogłem usłyszeć ani jednego słowa z radia a tym bardziej z płyty.
Ja ma tak samo od początku jak tylko kupiłem auto. Mam nowy aku i jest to samo. Zaobserwowałem u siebie, że jak auto stoi na mrozie ze dwa dni i po odpaleniu nie ma szans żeby radio się włączyło, ale po przejechaniu paru km albo samo się włączy albo naciskam w górę dwa guziki od okien i włącza się (też nie zawsze). U mnie wygląda tak jakby alternator słabo ładował aku albo coś na postoju pobierało prąd. Można to też zaobserwować kiedy głośniej włączy się radio do tego halogeny i światła drogowe nawet podczas jazdy radio wyłączy się. Wg mnie trzeba szukać przyczyny w ładowaniu, słabym lub złym styku np klem lub zużytym akumulatorze.
Sprawdźcie może jak wygląda ładowanie u was.
Ładowanie wygląda na poprawne. Może być problem z akumulatorem? Na zgaszonym aucie pokazuje około 10-11V
A z nagrzewnicy się nie leje?